Колоне возила упозоравају на неопходност што хитније изградње заобилазнице  

Километарске колоне возила кроз Херцег Нови проузроковале су саобраћајни колапс, а гужве су веће према изласку из Црне Горе. Доста је путника у транзиту који се враћају са годишњих одмора.

Велике гужве су и на граничном прелазу Дебели бријег.

Ријеч је углавном о страним путницима на изласку из Црне Горе. Они се углавном враћају са годишњих одмора, а ове слике биће присутне и наредних дана на нашим друмовима.

Италијанске држављанке потврдиле су нам да су биле на одмору и да се враћају кући. Познато је да се завршава августовска „ферагоста“ нашим сусједима.

Много је путника који се из Албаније враћају уземље Европске уније. Они нису били расположени за разговор.

И поред тога што су од хотела Палмон беј  до граничног прелаза Дебели бријег путовали више од сат времена, гости из Хрватске враћајући се кући са љетовања у Игалу су задовољни и казали су  да ће доћи поново.  

Путници су стрпљиви али и додатно исцрпљујуће путовање их је непријатно дочекало у непрегледним колонама на магистрали кроз нашу Општину, која је потпуно саобраћајно паралисана.

8 COMMENTS

 1. Svaka cast za clanak. Ne znam ko je pisao, nisam uocila, ali dilo bi dobro ponavljati istu tematiku, na dan, pola dana, kako god. Ovako kuturno, fino i profesionalno.

 2. Grad sa jednim putem nije grad zaobilaznica je prioritet kad dođe jesen prestanu gužve opet ćemo sve zaboraviti!Samo jedan put je rješenje Jadransko Jonska brza cesta!

 3. Kakva ljudi zaobilaznica?
  Šta hocete da zaobiđete?
  I kad se zaobiđe gde ćete da se uključite?
  CRNOJ GORI TREBA NOVA PUTNA INFRASTRUKTURA KOJA ĆE SAV TRANZIT IZ HRVATSKE DA VODI IZVAN BOKE I PRIOBALJA PREMA PODGORICI I TU KOME TREBA PUT ALBANIJE A KOME TREBA PUT KOLAŠINA.
  Sve ostalo je „trla baba lan“

 4. Nije samo problem u zaobilaznici koja nece biti izgradjena bar sledecih 15-20 godina. Kad bi dodali jos po 3 trake na nasoj i hrvatskoj carini sve bi mnogo brze islo a kostalo bi minimalno. I te ekstra trake bi se samo koristile tih par nedelja.

  • Kada kod Hrvata ne bi radila samo jedna traka za ulaz u HR, sve bi bilo brže i prohodnije. Juče sam se uverio, kada sam izlazio iz Hrvatske preko Karasovića, samo jedan policajac radi na traci za ulazak u HR, a međuzona potpuno blokirana. Predlažem da naredne ljetne sezone, na ulazu u Crnu Goru, radi samo jedna ulazna traka, tako da u HR bude blokiran saobraćaj sve do Splita.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here