Oтворена изложба Неле Пејовић у Спа галерији Института Игало

Нова, пета самостална изложба фотографија „Ненаде, небо није граница“ ауторке Неле Пејовић из Игала  отворана је у Спа галерији.   

– Са Нелиних фотографије пљуште све  обрзине неба на све градове улице и тргове и лица окренута киши, насушној. Она памти ту кишу, тако блиједу, ту кишу над морем, над Арсеналом, казала је отварајући изложбу,  новинарка и пјесникиња Ксенија Матовић.

Додала је да Нела гради ту зачудну колијевку изњедрицу и доносносницу, магичну зипку:

– Њена неба су често силовита у обрушавању, а њихова моћ скупља вијека. Она гради срцем посматрајући знакове, исписујући поруку она ствара нове свјетове величанствене,  наоко само за Ненада за, за сва лица и све Ненаде и док ми сами не постанемо нечији Ненад, заувијек пливајући на парчету Нелиног небеског ткања, рекла је Матовић.

Ауторка изложбе Нела Пејовић захвалила се пријатељима на подршци, посебно Гордани Крцуновић Поробић која је написала каталог, Ксенији на отварању и Жељку Вавићу, домаћину Спа галерије.

Нела се захвалила брату ријечима:

– Да, Ненаде „Небо није граница“.  Ја сам одрадила ово мојим оком а ви видите вашим, поручила је Пејовић.

Нела Пејовић је рођена 1968. године у Подгорици. Живи и ради у Херцег Новом. Аматерски се бави фотографијом од ране младости. До сада је презентовала свој рад кроз четири самосталне изложбе фотографија којима је виђено њеним оком овјековјечила тренутке.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here