Књига Ђорђа Рандеља о патријарху Павлу пред публиком у Херцег Новм

ФОТО: mitropolija.com

Промоција књиге „Патријарх Павле, светац којег смо познавали“ аутора Ђорђа Рандеља, у организацији Црквене општине топалско-херцегновске, биће уприличена у порти цркве Светог Спаса на Топлој. Почетак је заказан за 19:30 сати.

Ђорђе Рандељ је рођен 1954. године у Руменци, живи и ради у Новом Саду. Био је новинар и главни и одговорни уредник књижевних издања у Дневнику, а прије пензије и уредник Редакције културе на РТВ Војводина. Објавио је 26 књига, а уз новинарске, добитник је и Награде Слободна Војводина за унапређење издавачке дјелатности, „Светозар Милетић“ за публицистику, Златне медаље „Јован Ђорђевић“ за позоришну дјелатност и Октобарске награде града Новог Сада.

Оснивач је и домаћин-уредник Новосадског књижевног фестивала Разговори о љубави (према читању) 999.

Књига “Патријарх Павле – светац којег смо познавали“ до сада је доживјела четири издања, а преведена је и на енглески језик. Уз архијерејски благослов патријарха Иринеја објављена и у издању Патријаршије Српске православне цркве.

Представља свједочанство новинара и писца Ђорђа Рандеља о животу духовника који је водио Српску православну цркву у најтежим временима и даје увид у начин размишљања и вриједности за које се залагао човјек који представља један од свијетлијих примера у новијој српској историји.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here