Кинеска компанија спремна за почетак изградње булевара Јаз-Тиват

Предсједник општине Тиват Жељко Комненовић одржао је састанак са извођачем радова на пројекту изградње булевара Јаз/Будва – Тиват, кинеским конзорцијумом Шандонг. Извршни директор Лу Јао упознао је предсједника општине са статусом пројекта, а на састанку је договорена редовна комуникација, како би пројекат изградње булевара у што мањој мјери утицао на редовно одвијање саобраћаја на саобраћајном прилазу Тивту.

Управа Шандонг-а у Црној Гори у редовном је контакту са Управом за саобраћај као инвеститором овог посла и надлежним Министарством екологије, просторног планирања и урбанизма када је у питању процедура издавања грађевинске дозволе. Из ове компаније истичу да су потпуно спремни за почетак извођења радова, те да су сви припремни радови на првој дионици пута извршени ефикасно и у кратком року.

Кaко је казао Комненовић, Општина Тиват ће помоћи око свих питања која су у њеној надлежности и у оквирима могућности локалне управе.

-Од интереса за град је да радови буду извршени у року и да утицај извођења грађевинских радова буде што мањи на постојеће одвијање саобраћаја. С тим у вези договорени су редовни сусрети од тренутка када радови отпочну. У плану је да радови крену са тиватске стране ка кружном току у Радановићима, на дионици дугој 3 km, истакао је Комненовић.

Пројекат изградње булевара Јаз – Тиват, укупне дужине 16 km, вриједан је 54 милиона еура и биће финансиран средствима Европске банке за обнову и развој. Општина Тиват за 2024. годину планира наставак трасе тог пута, изградњом булевара кроз Тиват и има увјеравање да би Влада финансирала експропријацију и радове на овом пројекту.

Састанку са Схандонг компанијом присуствовали су Ведран Божиновић, секретар за привреду, Александар Живаљевић, главни градски архитекта, Мирела Јарић, секретарка за саобраћај и стамбено-комуналне дјелатности и Владо Бргуљан директор Дирекције за инвестиције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here