Кина и Холандија на Шкверу против Црне Горе

Фото: Архива РТХН

Сениорска ватерполо репрезентација Црне Горе у понедељак је почела припреме за наступ на Свјетском првенству, у Фукуоки од 17. до 29. јула. На Шкверу раде  ватерполисти из домаћих клубова, међу којима су и играчи који ће конкурисати за У20 репрезентацију, коју чека првенство свијета од 10. до 17. јуна у Букурешту.

На почетку припрема су Дарко Ђуровић, Илија Радовић, Ђуро Радовић, Мартин Гардашевић, Данило Радовић, Урош Вучуровић, Василије Радовић, Илија Радовић, Јован Вујовић, Аљоша Мачић, Ђорђије Станојевић и Марко Мршић. Са играчима поред селектора Владимира Гојковића раде и тренери Миодраг Матковић и Зоран Ивановски.

На списку кандидата за У20 селекцију су: Драгољуб Ћетковић, Матија Сладовић, Давид Стевовић, Лазар Вукићевић, Марко Бошковић, Данило Кривокапић, Душан Вуковић, Мелдин Хаџић, Тадија Матијашевић, Данило Ступар, Страхиња Гојковић, Петар Вујошевић, Милош Вукшић, Неђо Баштрица, Павле Кривокапић, Балша Вучковић, Тим Перов, Срђан Јановић, Млађан Јановић, Владан Вукићевић, Данило Драговић, Марко Никаљевић и Андрија Бјелица. Уз главног тренера Петра Радановића са омладинцима  раде и тренери Видо Ломпар и Никола Мијановић, као и кординатор Миодраг Мировић.

У првој фази припрема за предстојеће репрезентивне обавезе са селекцијом  Владимира Гојковића ради селекција Кине коју води Петар Поробић. У недељу у Херцег Нови стиже репрезентација Холандије чији је први помоћник селектору Новљанин Бранко Митровић, док почетком јуна стиже и репрезентација Њемачке. 

Према ријечима селектора Владимира Гојковића припреме теку по плану.

-У понедељак ће нам се прикључити два играча која завршавају обавезе у првенству Србије. Утакмице које предстоје су лијепа прилика да провјеримо осмодневни рад и надам се у добром ватерполу. Почетком јуна стижу нам у госте репрезентивци Њемачке, затим ћемо радити са репрезентацијом Хртватске, а крајем јуна предвиђен је и јачи турнир као генералка пред пут у Јапан, казао је Гојковић и позвао све љубитеље ватерпола да у понедељак вече буду са помлађеном репрезентацијом и подрже их на путу према свјетском врху.

У понедељак од 20:00 сати на Шкверу играју Црна Гора и Кина. Дан касније од 18:30 састаће се Црна Гора и Холандија. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here