КДДК ХН покреће петицију за отварање трансфузиолошке службе у болници Мељине

Због дугогодишњег проблема немогућности давања крви у Болници Мељине, Клуб добровољних давалаца крви Херцег Нови позвао је грађане Херцег Новог да потпишу петицију за поновно отварање трансфузиолошке службе у тој установи.

-Као што сте упознати, катастрофалном приватизацијом некадашње перјанице здравства у Црној Гори, а и шире,Војне Болнице Мељине, она је доведена на ниво стационара. Између осталог, трансфузиолошка служба болнице од 2015. године није у могућности да реализује акције добровољног даривања крви, нити грађани који би намјенски жељели да дарују крв могу то да учине у Болници Мељине.

Прва трансфузиолошка служба у којој наши грађани могу даривати крв је трансфузиолошка служба ОБ Котор. Добро сте упознати колико је времена потребно да се дође до Котора у љетњем периоду да би се даровала крв, а имамо нашу трансфузију која није у функцији. Посебно забрињавајући податак је да имамо велики број враћених давалаца крви из Херцег Новог из трансфузиолоске службе Котор.

Клуб добровољних давалаца крви, који је у служби грађана Херцег Новог, сматра да је крајње вријеме да се овај проблем ријеши и покрећемо петицију за поновно отварање трансфузиолоске службе у Болници Мељине, поручују из овог Клуба.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here