Кански побједник затвара фестивал филма у Херцег Новом

Добитник Златне палме на фестивалу у Кану, филм „Троугао туге” редитеља Рубена Остлунда затвориће 35. издање највећег фестивала филма у Црној Гори и једног од најзначајнијх у региону, Филмског фестивала Херцег Нови – Монтенегро филм фестивала.

Вече ће почети церемонијом додјеле награда у три такмичарске селекције – дугометражног играног, документарног и играног филма, на Канли кули у 20 часова, након чега ће услиједити пројекција филма.

Последњи дан Фестивала обиљежиће и програм посвећен јубилеју – 100 година биоскопске културе у Херцег Новом. Програм ће бити уприличен у Дворани Парк, од 18 часова, а потом ће услиједити пројекција филма „Чакуле са Феликсом“ Митра Терзића.

У складу са одлуком Савјета 35. ФФХН-МФФ, одлуке о наградама биће саопштене на церемонији затварања фестивала. У селекцији дугометражног играног филма биће додијељен Гранд При фестивала – Велика златна мимоза и Златне мимозе за најбољу режију, сценарио, мушку и женску улогу, као и награда „Живко Николић“ за специјални допринос филмском изразу, а у селекцији документарног и студентског филма Златна мимоза за најбоља остварења

На програму данас  су, као и свих протеклих фестивалских дана, репризе филмова који су претходне ноћи приказани на Канли кули: “Јахачи” Доминика Менцеја и “Елегија ловора” Душана Касалице, у 14, односно 16 часова, у сали Дворане Парк.

Покровитељи 35. Филмског фестивала Херцег Нови – Монтенегро филм фестивала су Министарство културе и медија Црне Горе и Општина Херцег Нови, а извршни продуцент Јавна установа културе „Херцег фест“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here