Кампања „Док си на вријеме“ – предавање о превенцији и лијечењу рака дојке

У оквиру кампање „Док си на вријеме“ у организацији Аура медије, у понедељак, 3. јуна у Херцег Новом ће бити одржано едукативно предавање о превенцији и лијечењу рака дојке. Презентација ће бити одржана у сали Скупштине општине са почетком у 14.00 часова, саопштавају из општинског Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу и позивају грађане да присуствују предавању.

Рак дојке може да се излијечи ако се открије на вријеме, због тога је јако важна превенција и редовна контрола. О превентивним мјерама, клиничким прегледима, мамографији, савременим приступима лијечењу, праћењу након третмана еБЦ, прогнозама те факторима ризика, говориће радиолошкиња др Ирена Томашевић Вукмировић, онколошкиња др Сања Лекић и Милица Марковић Елек која ће са присутнима говорити из сопственог искуства.

Карцином дојке је најчешће малигно обољење код жена од којег годишње у Црној Гори оболи њих око 400, а у свијету 2,2 милиона. Болест је хетерогена што значи да се испољава у много клиничких облика, са веома различитим клиничким током.

Кампања „Док си на вријеме” представља пројекат у оквиру којег се промовише одговоран однос према здрављу, здравственој превентиви, као и чињеници да је карцином дојке, ако се открије на вријеме, изљечива болест.

Из Секретаријата за друштвене дјелатности и међународну сарадњу позивају грађане да присуствују овом едукативном предавању и на тај начин допринесу очувању свог и здравља својих ближњих.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here