Кадети Црне Горе пласирали се у финале петерцима против Грчке

Foto: wpolo.me

Наша У 16 ватерполо репрезентација пласирала се у полуфинале Свјетског првенства, које се одржава на Малти. Изабраници Ненада Вуканића су синоћ губили  од Грчке 11:6 на крају треће четвртине, да би фантастичном  серијом 5:0 у посљедњих осам минута стигли до нерјешеног резултата  (11:11) и изборили петерце, у којима је голман Марко Пејовић  са двије одбране отворио пут до величанствене побједе 15:14 (2:4, 3:3, 1:4, 5:0, 4:3).

У регуларном дијелу утакмице блистао је Данило Рогановић, који је са пет голова био најефикаснији и званично најбољи појединац меча, али су сви младићи, које води Ненад Вуканић и који су прошлог љета освојили  у Подгорици европско сребро, показали изузетан карактер, уз таленат који је одавно препознат.Остали стријелци у четвртфиналу су  у регурном дијелу утакмице су Андреј Дурутовић (два), Лука Тодоровић, Стефан Вранеш, Лука Драговић и  Павле Дабић  по један, Дурутовић, Рогановић, Вранеш и Тодоровић били су сигурни  у извођењу петераца.

У првој фази елминационог дуела у осмини финала селекција Црне Горе је побиједила  Аустралију  8:5. Прије Аустралије, Црна Гора је у групи била убједљива против Словеније 22:6, Јужне Африке 18:6 и Египта 12:4.

Генерација, која је прошле године освојила европско сребро у Подгорици, у полуфиналу  ће играти против Италије, вечерас од 19.30 часова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here