ЈПУ „НАША РАДОСТ“ СИГУРНА ЗОНА ЗА ДЈЕЦУ – БРОЈ МАЛИШАНА ВЕЋИ НЕГО У ЈАНУАРУ

Фото: Архива РТХН, илустрација

У свим васпитним јединицама вртића „Наша радост“ повећан је број малишана за 50%, али је то пропорционално броју уписане дјеце, казала је за РТХН Ана Петрушић, помоћница директора вртића.

Она је објаснила да се свакодневно труде да вртић буде сигурна зона за дјецу те да се све мјере максимално поштују. Током јануара мањи број дјеце долази у предшколску установу, али овог мјесеца број дјеце се повећао.

-У свим васпитним јединицама током јануара имали смо око 210 дјеце, а у фебруару 350 што је пропорционално броју уписане дјеце у тим јединицама. Дакле, у свим јединицама је, у односу на претходни мјесец, више дјеце за 50 одсто, казала је Петрушић.

Здравствени билтен запослених је добра и у претходном периоду је било оних који су пребољели Ковид, али је тај број, како каже Петрушић, мали у односу на број запослених.

И даље су на снази мјере које поштују од почетка епидемије а то је мјерење температуре дјеци на уласку, забрана уласка родитеља у просторије вртића, особље носи маске, али за дјецу су увијек припремљене активности.

-Ми смо обезбједили мјере у трпезарији да се поштује дистанца, исто тако и за радним столом, сугерисано је да нема прославе рођендана, групног окупљања и слично, али за дјецу се организују мирне активности.

Објашњава да су увијек, у овом периоду године, били учесници Празника мимозе и карневалских светковина.

-Све те активности ће се испратити али у складу са мјерама и по групама. Нема већих окупљања. Морамо поштовати мјере, морамо се прилагођавати, а кад год вријеме дозволи, активности се реализују и напољу, казала је Петрушић.

Посебну захвалност изражава због добре сарадње са родитељима.

-У овом смо сви заједно и желим да захвалим родитељима на одличној сарадњи. Ово је за све нас велика промјена, истакла је Петрушић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here