ПОВЈЕРИОЦИ ВЕКТРА БОКЕ ЧЕКАЈУ УПЛАТУ ТРЕЋЕ РАТЕ

Повјериоци Вектра Боке чија су потраживања сврстана у трећи исплатни ред очекују да ће им ових дана бити уплаћена средства јер је рок доспјећа био 7. фебруар. Међу повјериоцима су и бивши радници тог предузећа којима је последња рата исплаћена почетком марта прошле године.

Вектра Бока у коју је уведен стечајни поступак 2015. године, почела је да реализује План реорганизације 2017. До сада су радницима исплаћене двије рате из трећег исплатног реда а ријеч је о средствима која се односе на разлику између минималца и стварно зарађене плате, превоз и све извршне судске пресуде које је признао стечајни судија.

Како су недавно за РТХН казали из Одбора директора менаџмент компаније интезивно ради на обезбјеђивању средстава како би до 10. фебруара исплатили повјериоце трећег исплатног реда.
-Планом је предвиђена продаја имовине за намирење повјерилаца, што менаџмент успјешно реализује у складу са законским процедурама. До сада су у складу са утврђеним распоредом, успјешно измирени први и други исплатни ред и прва рата трећег исплатног реда. Сљедећа рата за измирење повјерилаца, укључујући и бивше раднике, стиже на наплату 10. фебруара – навели су из Одбора директора Вектра Боке.
Наводе да је пет милиона еура од продаје имовине Вектра Бокке пренијето на фирму Вектра Инвестментс, због континуиране блокаде рачуна Вектра Боке. Од тих средстава, како кажу, три милиона је резервисано за ОТП банку, а два за измирење повјерилаца, сходно Плану реорганизације.

Како сазнајемо, бивши радници нису превише оптимистични да ће им до 10. фебруара бити уплаћен новац. Сачекаће, поручују, још неколико дана да виде да ли ће менаџмент испунити обећање али и обавезу јер је и прошлогодишња уплата каснила скоро мјесец. Уколико не уплате до краја ове седмице у понедељак планирају да одрже конференцију за новинаре.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here