Још у фази разматрања епидемиолошке мјере које ће важити у школама и вртићима

Фото: Илустрација

Институт за јавно здравље сагледаће све елементе здравља дјеце и у складу са епидемиолошком ситуацијом и упоредним анализама предложити препоруке за школску наставу, саопштио је директор Института за јавно здравље др Игор Галић „Вијестима“.

– Радну групу Института чини још десет чланова и сви ми имамо једнако право приликом предлога препорука, а након тога се састајемо са представницима Министарства здравља и Министарства просвјете, који ће вјероватно имати своје ставове. Оно што могу да обећам је да ћемо сагледати све елементе здравља дјеце и према томе ће ићи препоруке у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом и упоредним анализама, казао је Галић.

Министар просвјете Миомир Војиновић јуче је казао да ће школска година почети 5. септембра, истичући да је сврсиходно и рационално да то буде први радни дан у седмици – понедјељак.

Министар просвјете је крајем јула оцијенио да су у црногорским школама створени услови да часови трају 45 минута, али да ће тај ресор испоштовати препоруке здравствених власти.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here