Фестивал гитаре оживио Трг од музике

У оквиру Фестивала гитаре синоћ је наступио састав Дуо Дуенде који чине Ивана Цикић и Александра Тепавчевић, а затим Петар Добричанин коме су се пред крај концерта придружили Дијана Орландић флаута и Мирослав Илић хармоника. Публика је уживала у сјајним наступима и сви су били враћени на „бис“.

Duo Duende

Чланица састава Дуо Дуeнде Ивана Цикић истиче да је увјек задовољство бити у ХН и наступати на оваквој сцени.

-Учесник сам овог фестивала и кад сам била ученик и студент и имам прелијепе успомене из овог града. И сада наступам као професор и мислим да би оваких фестивала требало да буде све више, казала је Цикић.

И чланица Александра Тепавчевић јако је задовољна наступом и истиче да је била лијепа енергије не само од публике већ и сценa.

Фестивали као што их имамо код нас само нека буду бројнији и да буду гласнији и да млади музичари пожеле да наставе да се граде ЦГ кроз класичну музику, казала је Тепачвић.

Петар Добричанин истиче да је увијек лијепо свирати у Херцег Новом и јако сам узбуђен.

-Велика је одговорност свирати на овом фестивалу који постоји 16 година. Велика је част и задовољство и хвала организаторима што су ме поново позвали. Наступао сам 2016. године, али вечерас је био солистички концерт и срце је пуно, казао је Добричанин.


Овај фестивал показује да из године у годину расте.

-Ове године имали смо концерте Томија Емануела, Влатка Стефанофског мислим да не треба даље трошити ријеч о квалитету фестивала и извођача. Мислим да је ово једно културно благо Црне Горе. Херцег Нови је један од најљепших градова за овај догађај и овај амбијент гдје сам вечерас свирао је заиста фантастичан.

Dobričanin, Orlandić, Ilić

Уз солистички концерт Добричанин је наступио и са Дијаном Орландић флаута и Мирослав Илић хармоника.

-Већ смо ове године наступила Барском љетопису и у Будви на Град театру и овдје као неко финале,заиста прелијепе емоције, казао је Добричанин.

Вечерас на Тргу од музике, наступају од 21:00 Александар Бубања, професор у Музичкој школи ХН, а потом од 22:00 Ценик Ердоган из Турске.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here