ЈЕСЕЊА ФЕШТА У ХЕРЦЕГ НОВОМ

Традиционална Јесења фешта у организацији НВО Руке, биће одржана од 19. до 21. новембра на више локација у Херцег Новом.

Према ријечима Милине Ковачевић из НВО Руке, овогодишња манифестација замишљена је као тродневни концепт, јер град има доста потенцијала да се на различите начине приступи свему што је тема фешти у будућности. Први догађај, самостална изложба умјетнице Весне Мусић, која је дуги низ година посвећена рукотоворењу, на програму је 19. новембра.

-Њени радови ће бити изложени у вечерњим сатима у кафеу Ikhaja у улици Саве Ковачевића, а ради се о декорацији употребних предмета у мандала техници. Радови су врло атрактивни, те смо мислили да заслужују посебну пажњу, а и простор у којем ће бити изложени одговара том духу. Поставка ће бити пред публиком седам дана, казала је Ковачевић.

Централни догађај феште, изложба рукотворина и домаћих производа, најављена је за суботу, 20. новембар од 10 до 14 сати у Градској кафани. Како каже Ковачевић, биће доста излагача, већина је из Херцег Новог, али и из других крајева Црне Горе.

-Јесен је инспиративна тема, специфична због боја, плодова, који у нашем крају доспијевају од септембра до новембра. Биће изложени домаћи производи и рукотворине, који презентују шта је специфично за наше поднебље, и шта све људе инспирише када је ово годишње доба у питању, рекла је Ковачевић.

Планиран је и сегмент кроз који ће бити представљен рад новог удружења пољопривредних произвођача са подручја Орјена, Еко Вил. У питању је неколико жена које ће производе представити у склопу главне манифестације у Његошевој улици и дијелом уз Градску кафану, а на којој очекују око 30 излагача. У случају лошег времена овај програм биће организован на доњој тераси Градске кафане.

Новост у програму је „Јесења штрафта“, костимирана парада на бициклима, која од Титове виле ка хотелу Лазуре креће у 10 сати у недељу, 21. новембра.

-У удружењу смо окренути еколошкој теми и здравим стиловима живота, па је овај догађај начин да подстакнемо већи дио суграђана да комуницирају бициклима. Ми смо тој бициклистичкој паради додали и моменат костимирања, односно декорацији бицикала. Жељели смо да буде креативно и у духу са нашим менталитетом. Ову манифестацију је покренула наша сарадница Антонина Чумакова са групом пријатеља, ради промовисања вожње бицикла, а придружиће се и чланови НВО Машкаре и сви, наравно, који су вољни да одвозе ту „штрафту“, казала је Ковачевић.

Како је закључила, на циљу, у хотелу Лазуре, учеснике ће чекати освјежење, те слатке награде спонзора за најбоље декорисан бицикл, најмаштовитији јесењи костим и најмеденијег малог бициклисту. У хотелу ће, такође, имати неколико излагача, а све заинтересоване очекује тематски недељни бранч – делиције са укусима јесени, од 11 до 13 сати.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here