СВЈЕТСКА ВАТЕРПОЛО ЛИГА – ЦРНА ГОРА У ГРУПИ СА МАЂАРСКОМ И РУМУНИЈОМ

У сједишту Међународне организације водених спортова у Лозани јуче је обављено жребање европских група Свјетске ватерполо лиге за 2022. годину.

Репрезентација Црне Горе која брани титулу првака из Тблисија, на овом такмичењу нашла се у групи А са Европским прваком Мађарском и са репрезентацијом Румуније.

Изабраници Владимира Гојковића прву утакмицу играју 18. јануара наредне године гостовањем Мађарској, а 15. фебруара  на свом базену играју са селекцијом Румуније. Утакмица Мађарска – Румунија на програму је 5. марта 2022. године.

У групи Б су Њемачка, чији је селектор Петар Поробић, Француска са селектором Ненадом Вуканићем и Шпанија. Групу Ц чине Србија, Италија и Словачка, док се у групи Д налазе Грчка, Хрватска и Русија.

По двије најбоље пласиране селекције из четири групе пласираће се у четвртфинале које је на програму средином априла. У другом кругу играће: 1А – 2Б, 1Б – 2А, 1Ц – 2Д, 1Д – 2Ц, а побједници четвртфиналних мечева избориће пласман на финални турнир Свјетске лиге (од 25. до 30. јула). Ако домаћин Ф8 буде селекција из Европе која није изборила пласман на полуфинале, онда ће три најбоље екипе са финалног турнира квалификација играти у завршници Свјетске лиге.

Према ријечима селектора Владимира Гојковића, било је за очекивати да ће имати једног јаког противника, а то је сигурно репрезентација Мађарске.

-Имамо шансу да се пласирамо у четврфинале, што је и циљ, а на том турниру ће се тражити путници за завршницу Свјетске лиге. Ово је нови циклус и непознато је ко ће у ком саставу наступати јер све селекције очекују обавезе на Свјетском првенству у Фукуоки и на Европском првенству у Сплиту, па се могу очекивати и тактизирања, казао је за наш портал селектор Владимир Гојковић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here