Јесен 2022: сервисне информације

Умјерено до потпуно облачно, повремено киша, понегдје пљускови и грмљавина. Више падавина у јужним и централним предјелима. Вјетар мјестимично умјерен до јак, јужних смјерова. Највиша дневна температура ваздуха од 13 до 23 степена.

Забрана саобраћаја
Због измјештања цјевовода Станишића дубрава, у насељу Топла три ће до 27. октобра у дужини од око 50 метара бити забрањен саобраћај за сва возила. Наредних мјесец дана саобраћај ће се одвијати новоизграђеним алтернативним локалним путем кроз насеље Топла три.

Ауто мото савез
Због мокрих и клизавих коловоза, као и задржавања воде на појединим дионицама савјетује се спорија и опрезна вожња. Видљивост је смањена због ниске облачности и падавина. Дуж клисура и усјека учестали су одрони и долази до изливања бујичних вода, а додатан опрез неопходан је и на дионицама гдје се изводе радови. У протекла 24 сата на путевима у земљи догодило се 14 саобраћајних незгода у којима је једна особа нажалост погинула, једна особа је задобила теже, а једна особа лакше повреде.

Авио саобраћај
Из Подгорице је данас планирано 19 летова, а четири су за Београд. Први “Аir Montenegro” био је у 7:30, вечерњи је у 21:20, а компаније “Аir Serbia” су у 8:35, 15:20 и у 22:15. Три лета су за Истанбул, по два за Беч и Варшаву, а остали су за Париз, Дортмунд, Хелсинки, Катовице, Краков, Вроцлав, Будимпешту и Загреб. Из Тивта је планирано девет летова, а четири су за Београд; “Аir Serbia” у 11:50, 15:20 и у 18:25, а једини “Аir Montenegro” је у 16:20. Преостали летови су за Истанбул, Праг, Париз, Луксембург и Осло.

Жељезнички саобраћај

Брзи воз из Београда касни сат и пет минута, и на Жељезничкој станици у Бару га очекују око 8:30. Поласци из Бара за Београд су у 9:00 и у 19:00 сати. Локални возови саобраћају редовно, а мјеста има довољно.

Аутобуски саобраћај
Јутрос су у наш град први стигли “Канис” из Лесковца, “Божур” са Пала, “Ласта” из Београда и “Lalatović travel” из Модриче. У 7:00 сати је кренуо “Оzlem tours” за Београд, у 8:10 је полазак за Сплит, у 8:35 за Сарајево, у 9:30 и у 11:10 за Дубровник и у 12:10 за Требиње. Следеће очекују “Royal travel” из Ниша, “Транс југ” из Београда, “Ленс” из Новог Сада, “Blue line” и “Јадран експрес” из Суботице…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here