Формиран синдикални одбор Независног синдиката полиције у Херцег Новом    

Независни синдикат полиције је, након завршене регистрације код Министарства рада,  почео са формирањем синдикалних одбора а планирано је да то буде урађено у свим црногорским општинама. Обзиром да је идеја о оснивању синдиката потекла из Херцег Новог било је сасвим природно да први синдикални одбор Независног синдиката полиције буде формиран баш у овом граду. На састанку који је одржан 26.09.2022 год. будућим члановима су презентовани циљеви, принципи и начела на којима ће почивати рад ове синдикалне организације. Једногласном одлуком присутних чланова за предсједника Синдикалног одбора Херцег Нови изабран је Дарко Ранитовић, дугогодишњи службеник граничне полиције.

Интересовање полицијских службеника за учлањење у Независни синдикат полиције  је велико што не треба да чуди имајући у виду огромно незадовољство како материјалном ситуацијом тако и правном заштитом и укупним положајем у друштву. Управо ће ово бити кључне тачке рада Независног синдиката полиције који има намјеру да овој изузетно тешкој и опасној професији врати положај и поштовање које она и њени припадници  заслужују. Како је на састанку истакао предсједник Независног синдиката полиције Игор Рмандић тај посао неће бити ни мало лак и једноставан, биће потребно и стрпљење и мудрост али неће се бјежати од посла и обавеза. Воља и жеља постоје, остаје да се види да ли ће колеге подржати идеје Независног синдиката полиције и на тај начин дати допринос побољшању како сопственог тако и положаја својих колега.

Рмандић и Ранитовић су током јучерашњег дана имали радне састанке и са командиром Станице граничне полиције Драганом Контићем и начелником Центра безбједности Херцег Нови Предрагом Жижићем. Обојица руководилаца су дала подршку свакој синдикалној активности која доприноси побољшању положаја полицијских службеника те изразили спремност да у том циљу сарађују са Независним синдикатом полиције коме су пожељели успјех у даљем раду. У садржајном и конструктивном дијалогу аргументовано и јасно је указано  на тешку ситуацију у којој раде и живе полицијски службеници и њихове породице и изнесене идеје за решавање  нагомиланих проблема, саопштено је из Независног синдиката полиције.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here