“Јадран” спреман за напад на фајнал-фор Регионалне лиге 

Утакмицама првог кола вечерас старује 15. издање Регионалне ватерполо лиге за Премјер лигу. Наредна сезона у ватерполу биће изузетно захтјевна, како на клупском, тако и на репрезентативном нивоу.

Лиге широм Европе и свијета имаће озбиљну паузу од два мјесеца, како би се одиграла репрезентативна такмичења. Нова сезона је већ почела квалификационим утакмицама  за Лигу шампиона  гдје се тражио пролаз у најелитније такмичење, а ЛЕН је објавио и комплетан календар најважних догађаја за сезону и годину испред нас. Одавно је познато да ће Европско првенство за сениоре бити одржано од 3. до  16. јануара 2024, а најбоље ватерполисте Старог континента угостиће израеска Нетања.

Шампионску титулу брани селекција Хрватске, док ће репрезентације  Црне Горе и Србије, надајмо се, бити  знатно боље него прошле године у Сплиту. Позната  је и група у којој на старту игра Црна Гора; то су уз изабранике  селектора Владимир Гојковића, првак Европе – Хрватска, Шпанија и Француска.

Када је ријеч о клубским такмичењима, такође је познато да се вратио фајнал-фор систем у завршници Лиге шампиона, као и да ће мушки завршни турнир бити одигран од 6. до 8 јуна. “Јадран” је у групи Ц са “Ференцварошем”  (Будимпешта), “Јадраном” (Сплит) и “Црвеном Звездом”. Херцегновски “Јадран” ће као домаћин играти у Требињу, јер базен на Шкверу када је покривен нема услове за такмичење у Лиги шампиона.

Прво коло 15. издања Регионалне лиге на програму је вечерас и у недељу. У првој утакмици првог двокола ватерполисти “Јадрана”, који се налазе у “А” групи су слободни, а у недељу од 19:00 сати дочекују на Шкверу екипу  “Солариса“ из Шибеника.

У  групи су, уз “Јадран” (ХН) и “Соларис”, и “Југ” (Дубровник), “Јадран” (Сплит), “Морнар” (Сплит), “Младост” (Загреб) и “Приморје” (Ријека). “Б” групу чине: “Нови Београд”, “Раднички” (Кргујевац), “Црвена звезда”, “Партизан” и “Шабац”.

У првом дијелу такмичења “Јадран” послије “Солариса” игра 17. септембра у другом двоколу са “Приморјем” у Ријеци 29. септембра и  са екипом “Младости” у Загребу 1. октобра, затим са “Морнаром” на Шкверу 13. октобра, са “Јадраном” (Сплит) на Шкверу 15. октобра и са “Југом” у Дубровнику 21. октобра.

Боје “Јадрана” ће у новој сезони бранити: Дарко Ђуровић, Илија Радовић (голмани), Мартин Гардашевић (капитен),  Димитри Холод, Урош Вучуровић, Лазар Вукићевић, Јован Вујовић, Данило  Радовић, Иван Нагаев, Бојан Банићевић, Матија Сладовић, Матеј Чарај, Страхиња Гојковић, Данило Ступар и  Радживон Зиузин.Тренери су Петар Радановић, Лазар Вуксановић и Филип Андрић.

“Јадран”, који је два пута био шампион лиге (2011. и 2012.) креће у лов на регионалне бодове  са циљем да се нађе на завршном турниру. Шампион  државе је једини представник Црне Горе у овом рангу у овој сезони, има добру екипу и покушаће да се нађе на завршном фајнал-фору који по  традицији организује побједник лигашког  дијела такмичења.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here