Јадран из Сплита завршава припреме на Шкверу

Након дуже временске паузе због обавеза репрезентација на Европском односно Свјетском првенству за два ће бити настављена међународна европска клупска такмичења. Нови Београд ће угостити сплитски Јадран у првом колу ТОП 8 фазе Лиге шампиона док ће Јадран (Херцег Нови) играти против Савоне у Еврокупу у истоименом италијанскома граду. То је разлог што до синоћ на Шкверу на завршним заједничким припремама радили сплитски и новски Јадран.

Одрађена су три тренига, а тренери Јуре Мареља и Петар Радановић су имали прилику за последњу глазуру пред обавезе које их чекају у петак у Београду односно Савони.

-Играчи два Јадрана у текућој сезони имали су више заједничких сусрета, у Лиги шампиона и у Регионалној лиги. Боравак је испланиран, прво да екипу вратим у нормални такмичарски погон после славља чак  8 репрезентиваца учесника на СП у Дохи. Њих 7 је освојило злато на мундијалу, а учесник са добрим учинком имао је и ваш Ђуро Радовић који је играч којег би сваки тренер пожелио у свом  тиму. Наш домаћин данас је отпутовао за Италију а ми ћемо један дан радити сами на Шкверу и сутра путујемо за Београд гдје нас чека изазован и тежак меч са Новим  Београдом, једном од најбољих екипа у Лиги шампиона, казао је Мареља.

Дводневни радом на Шкверу задовољан је и Петар Радановић тренер првака Црне Горе који је јутрос отпутовао за Савону за сусрет са истоименом екипом у првом сусрету осмине финала Еврокупа.

-Ријеч је о корисном раду који је нам је помогао да у завршним припемама за Савону видимо са чим располажемо и да се опредјелим за тактику постизања што бољег резулата. Сплићани су одличан састав искуства и младости које чини седам репрезентативаца који су у селекцији Ивице Туцака стигли до треће титуле првака свијета а ту је и Ђуро Радовић дијете Шквера. Нама је част што смо у минула три дана били домаћини прваку земље која је првак свијета, рекао је Радановић пред пут.

Боравком у свом Херцег Новом задовољан је и репрезентативац Ђуро Радовић.

-На Шкверу сам почео каријеру и то се не заборавља. Овај рад користи и мојој садашњо екипи и домаћем Јадрану јер нас за два дана чекају изазови у Беодраду и Савони. Добро смо и ми и моји некадашњи саиграчи одрадили завршне припеме а овдје на Шкверу је увијек занимљиво, рекао је Радовић и додао да што се репрезентације Црне Горе тиче најважније да је изборила визу за Олимпијске игре и да је сада велика шанса да покажу више од учињеног у Загребу и Дохи.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here