Јадран четврти у Регионалној лиги

Фото: Мирослав Лелас

Ватерполисти Јадрана  побједом су завршили овосезонски наступ у Регуларној линији. Побиједили су Црвену звезду 15:9 (5:2, 3:3, 5:3 2:1), и освајили четврто мјесто.

Шампион Црне  Горе  је одлично отворио  сусрет и до краја одрадио последњих 32 минута кад је регионална лига у питању за такмичарску 2023/2024 годину.

Повели  су головима Нагаева и Чараја са  2:0, смањио је Вукићевић, а затим је услиједила нова серија Јадрана. Мрежу су погађали Василије Радовић, Данило Радовић и Холод – 5:1. У завршници прве четвртине, Марко Радовић је смањио – 2:5.

Почетком друге четвртине Звезда је узвратила Васић је био прецизан за 3:7, два гола је постигао Суботић за 5:7, а офанзиву Звезде је зауставио Лазар Вукићевић 8:5.

И у трећем дијелу утакмице ватерполисти Јадрана су наставили са сигурном игром Почетком трећег четвртине  Сладовић и Нагаев настављају серију  своје екипе дуплирајући  предност на 10:5. Бурсаћ смањује на 6:10, а одмах у следећем нападу одговорио Василије Радовић 11:6. Јадран је уочи последњих 8 минута игре имао предност од 13:8, а затим је мирно привео утакмицу крају.

Звезда је у уторак  поражена од Југа у четвртфиналу Еврокупа са 15:9, а затим је лоше одиграла последњи турнир Регионалне лиге на Пољуду. После пораза од Јадрана из Сплита 14:7, Југа 15:14, услиједио је пораз и од Јадрана из Херцег Новог.

Стријелци за Јадран су: Данило Радовић четири, Василије Радовић три, Лазар Вукићевић, Иван Нагаев, Матија Сладовић по два, Матеј Чарај, Дмитри Холод по један. Голове за Звезду, постигли су: Марко Радовић три, Гаврил Суботић два, Душан Васић, Драшко Гогов, Милош Вукићевић, Никола Бурсаћ по један погодак.

Табела: Јадран 17 (седам утакмица), Нови Београд 17 (седам), Југ 14 (осам), Јадран Херцег Нови пет (осам), Црвена звезда четири (осам).

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here