Измијењен режим саобраћаја на шеталишту, ривијери и дијелу Игала

Од 1. јуна на снази је Одлука о регулисању друмског саобраћаја по којој је до 30. септембра забрањена вожња тротинетима и бициклима на шеталишту од Игала до Мељина а измјењен је и режим саобраћаја до 1. септембра на херцегновској ривијери.

Секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић подсјећа да су измјене и допуне Одлуке о регулисању друмског саобраћаја усвојене прошле године у локалном парламенту.

Василије Сеферовић, секретар за комуналне дјелатности

-Од 1.јуна до 30. 09. забрана је за вожњу тротинета шеталиштем од Игала до Мељина свакодневно, док је за бицикла и бицикла са мотором забрана од 19.00 до 01.00 сат, казао је Сеферовић.

Истом одлуком од 1. јуна до 1. септембра измјењен је режим саобраћаја на доњем приобалном путу од Кумбора до Бијеле. Ранијом скупштинском одлуком, подсјећа Сеферовић, измјена режима саобраћаја се примјењивала од 1. јула али на захтјев мјесних заједница и продужетка туристичке сезоне тај датум је помјерен на 1. јун.

-Приобални пут у Кумбору постаје једносмјерна улица од 1. јуна, у Ђеновићима од комплекса Портонови до ресторана „Папагај“ је забрана од 19.00 до 01.00, док у Баошићима и Бијелој имамо двије забране од 10 до 16 и од 19 до 01. У осталим периодима дана остаје двосмјерни саобраћај. Саобраћај ће у периоду три мјесеца бити измјењен и Улици др Светозара Живојновића а забрана је од 19.00 до 01.00.

За оне који не поштују одлуку предвиђене су високе казне, казао је начелник Службе комуналне полиције Борислав Обрадовић.

Борислав Обрадовић, начелник Службе комуналне полиције

-Казне су од 500 до 10 000 еура за правна а за физичка лица од 100 до 500 еура, казао је Обрадовић.

Општинском одлуком о регулисању друмског саобраћаја дефинисан је улазак теретним камионима у улице са ограниченом тонажом.

-Они морају да испуњавају одређене услове да би добили дозволу за улазак у улице са ограниченом тонажом. Морају да поднесу захтјев Секретаријату за комуналне дјелатности, посредством Грађанског бироа и уколико буду испуњавали услове, добиће дозволу, објашњава Обрадовић.

Службеници комуналне полиције појачали су контроле али још увијек опомињу возаче који нису упознати са Одлуком.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here