Добра посјета гостију новским хотелима, најављује успјешну сезону

Хотелијери у нашем граду задовољни су тренутном попуњеношћу капацитета и региструју нешто већи проценат броја гостију. Овај податак наговјештава могућност знатно боље посјете током  љетње сезоне, заједничка је оцјена појединих хотелијера у Херцег Новом. У хотелској компанији Каза дел Маре (Boutique hotel Mediterraneo Casa Del Mare), тренутно региструју нешто више 10 одсто гостију у овом периоду, док је хотелу Талиа посјета  на нивоу прошле године.

Плажа хотела Каза дел Маре у Каменарима

Менаџерка хотела Каза дел Маре, Милена Милић за РТХН  говори да је тренутна попуњеност у хотелима у граду  већа  у односу на исти период прошле године.

Милена Милић

–  Капацитети су добро попуњени, везано и за проценат попуњености и за цијене. Веома смо задовољни. Нешто смо бољи него прошле године.  Ту смо остварили наше буџете и планове, за досадашњи период, оцијенила је Милић.

Милић објашњава да су углавном заступљени гости из Западне Европе:

– Западна Европа је маркет у који највише улажемо наше напоре. То је маркет Ју Kеј (Yu Kay), који обухвата Њемачку, Швајцарску, Аустрију, Француску, Велику Британију. Имамо најаве из САД да ће долазити гости, што значи да се настављају  трендови из 2019. године, навела је Милић.

Шеф рецепције хотела Талиа, Биљана Јанковић је казала да је остварено неких 48 одсто попуне капацитета, што је у овом периоду за нијансу  више гостију у односу на прошлу годину у ово вријеме:

Биљана Јанковић

–  Углавном, је ријеч о агенцијским гостима. И гости из региона су, такође, заинтересовани, за  хотеле Каза дел Маре. Ове године биће укључена нова All Inclusive понуда. Гости који буду боравили у хотелу са четири звијездице, имаће пуни пансион.

Хотел Талиа

Саговорнице у хотелу у Каменарима и на Топлој очекују да ће ова година бити успјешна и да ће забиљежити већи број гостију гостију него претходне.

Туристичка организација ХН

Судећи према посљедњим подацима из градске Туристичке организације, у  Херцег Новом борави близу 10 000 пријављених гостију, што је за 18 одсто више него у истом периоду прошле године. Највише их је смјештено у хотелима.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here