Изложба слика Горана Ћетковића у Градској галерији

Изложба  „Слијепи путници “  Горана Ћетковића, биће отворена у четвртак 30. маја у 19.00 сати у галерији  „Јосип Бепо Бенковић“.

У поставци је 30 слика из најновијег циклуса на којем је Ћетковић радио неколико година.

Горан Ћетковић

-Посебно се радујем да се поново представљам у Херцег Новом гдје сам почео своју излагачку каријеру давне 1999. године, када сам као награђени студент Факултета ликовних умјетности имао част да представим своје стваралаштво са дипломског рада у >>Галерији „Спинакер“, казао је за РТХ Ћетковић.

Ћетковићу је ово 43. самостална изложба.

-Циклус „Слијепи путници“ започео сам да радим у вријеме короне и одатле и тај назив „Слијепи путници“. Био је то тежак период за све нас када смо се на један веома тежак начин суочили са проблемима који су нас задесили као што је изолација. Дотакао сам се отуђености савременог човјека, пролазности живота и слично. Још од акадамских дана бавим се тематиком човјека, да ли у форми портрета или фигуре, то је непресушан извор мојих инспирација, казао је умјетник.

Публика ће сутра вече у Градској галерији имати прилику да се упозна за Ћетковићевим дјелом и проблематиком којом се бави.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here