Изложба „Лица и предјели Војислава Воја Килибарде“ у програму Guitar Art Festivala у Београду

У оквиру програма 25. издања Guitar Art Festivala, који ће бити одржан у Београду од 15. до 19. маја, у Легату Петра Лубарде биће отворена изложба недавно преминулог херцегновског сликара Војислава Килибарде, названа „Лица и предјели“.

Како подсјећа новинарка Витка Вујновић, традиција је да се током реализације програма Фестивала у Београду организује промоција Херцег Новог, посебно што је град постао познат по сегменту под називом Guitar Visual Art, а прошле године публици се представио управо Војо Килибарда.

Витка Вујновић, новинарка

– Након изложбе која се у августу једне године деси у Херцег Новом, слиједи изложба у мају у Београду. Тако је дошло до реализације и Војове изложбе. Нажалост, између те двије изложбе Војо нас је напустио, али пријатељи од изложбе нису одустали. Јако ме радује што ће изложба бити отворена у Легату Петра Лубарде, јер је Војов стваралички кредо била мисао Петра Лубарде: „Ја сам ја и стварам свијет по својој вољи“ – наводи она.

За разлику од изложбе у Херцег Новом, у Београду ће бити постављени портрети великих формата рађени у техници уље на платну, као и радови из циклуса апстрактних слика, које је Килибарда назвао Пејзажи.

– То је посвета пријатељству, љубави коју је Војо гајио према умјетности, посебно према свим херцегновским фестивалима, али некако се издвајала љубав према Guitar Art Summer Fest-у, којем је давао пуно љубави, снаге и добре енергије, као и свему другом, али ово је сам издвајао – казала је Вујновић.

Изложба „Лица и предјели Војислава Воја Килибарде“ у Легату Петра Лубарде биће отворена у сриједу, 15. маја у 17.30 сати, а публика ће поставку моћи да погледа  10 дана.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here