ИЗЛОЖБА ДУБРАВКЕ ЖАФРАН У ДОМУ КУЛТУРЕ У БИЈЕЛОЈ

Изложба акварела Дубравке Жафран, биће отворена у петак 18.јуна у фоајеу Дома културе у Бијелој у 19 сати.
Ријеч је о другој самосталној изложби на којој ће представити 25 акварела са бокешким мотивима. С обзиром на то да је ову технику почела користити тек прошле године, љепоте Боке послужиле су биле савршен начин да се са акварелом упозна.

Дубравка Жафран је рођена 1981.године у Котору. Завршила је високу школу ликовних и примењених уметности у Београду 2008. смјер декорација ентеријера и аранжирање. На студијама ради колаже који су били дио школског задатка. Схвативши разноврсност те технике, наставља са колажима, и годинама касније их представља на првој самосталној изложби у Каменарима 2015.

Дубравка се касније бавила другим пословима, сматрајући да умјетност не даје довољан извор прихода. Радила је и на крузерима, па је тако видјевши многе земље обогатила свој унутрашњи свијет. Можда је баш то допринијело њеном даљем умјетничком изразу, али овај пут са новом техником. Када је престала да ради на броду, почиње са акварелима, махом Бокешких мотива, али слика и портрете.

У Дому културе у Бијелој се одавно нису одржавала културна дешавања, па се у Мјесној заједници надају да ће ова отворити циклус , као и других манифестација у овом простору.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here