Изложба „Дипломатија и стрип“ у Павиљону Градске музике

Програм и изложба “ Дипломатија и стрип”, биће одржани у Павиљону Градске музике у Херцег Новом, у понедјељак 28.августа  у 19.30 часова.

Према ријечима Ксеније Матовић, организаторке програма културе и науке у овом објекту, изложба “ Дипломатија и стрип” коју ће Новљани и њихови гости имати прилику да премијерно виде у Павиљону, плод је сарадње  са Јованом Суботићем и Небојшом Мандићем, организаторима Херцегновског стрип фестивала, који се одржава од 1.до 6. септембра. ХСФ ову изложбу реализује са Француским Институтом.

– Изложба “ Дипломатија и стрип” биће отворена у освит Фестивала, који се као аутентичан производ града, те утолико драгоцјенији, за врло кратко вријеме, апсолутно етаблирао  у свијету.

ХСФ ове године угостиће преко 100 умјетника, међу којима и 12  специјалних гостију, врхунских имена девете умјетности из  Велике Бритање, Италије, Француске, Кине, Словеније, Шпаније, Сјеверне Ирске, Њемачке, Хрватске, БиХ, Црне Горе….

-Јован Суботић и Небојша Мандић, ће презентовати изложбу и практично нас излагањем, увести у Фестивал, у чијим се данима одржавања, свијет слије у  Херцег Нови, а он постаје планета,  казала је Матовић.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here