Централ парк у Портоновом – епицентар праве забаве у сусрет Олимпијским играма

Фото: Црногорски Олимпијски комитет

RetrOlympics, догађај у организацији Црногорског олимпијског комитета и Портоновог, одржан је синоћ у том комплексу у сјајној атмосфери .

Кроз ову јединствену манифестацију, како информишу из Црногорског олимпијског комитета, подсјетили су на  бројне, практично заборављене игре које су одушевљале генерације.

-Што је најважније, млађима смо дали идеју како да се додатно забаве без употребе модерних технологија. Уз то и да се физички активирају, надмећу у духу фер плеја и поштују основна начела олимпизма. Јер то је и био један од основних разлога окупљања, поглед ка Олимпијским играма у Паризу 2024, наведно је у саопштењу.

Осмијеси су доминирали Централ парком, као и раздрагана омладина која се забављала широм наших полигона.

-Музичке столице, ћорава бака и лимбо су изазвали право одушевљење. Брзина, размишљање, координација, али и осјећај сналажења у простору, све то су малишани показали у овим играма. Кликери, школица, коцкице и ластиш су отворили потпуно нове хоризонте у погледу на креативно испуњавање слободног времена. Много буке, радости и преокрета на полигону за игру „Не љути се човјече“. Уз то и један потпуно другачији доживљај када сте ви у ствари пион. Више се жељела побједа, а било је и пуно забавније. Највеће надметање виђено је у игри „Између двије ватре“. Очекивано и највише радости доносили су успјешни потези и побједа. Оно што је најважније и ту је доминирао фер плеј и мото да је важно учествовати.

Портонови су због RetrOlympicsaпосјетили и бројни спортисти. Пливачица Анђела Антуновић могла је да пренесе утиске са посљедњих Олимпијских игара. Наступала у Токију. Бројни ватерполисти који су се одазвали позиву, надају се да ће у Паризу већ осјетити све чари Олимпијских игара. Јован Вујовић, Василије Радовић, Илија Радовић, Дарко Ђуровић, Мартин Гардашевић, Данило Радовић и Урош Вучуровић забављали су се са окупљенима.

-Ово је друга промоција пута за Париз. Имали смо прилику да се дружимо са дјецом и да се вратимо у дјетињство. Одлична прилика И за нас да се забавимо и да се присјетимо тих неких старих дана“, поручио је  ватерполиста Вучуровић.

Изазове у животу врхунског спортисте подијелиле су и одбојкашице Мелиса Ценовић и Дијана Вуковић.

-Задовољство ми је бити овдје. Ово је тек дио онога што ЦОК спрема у најави Олимпијских игара у Паризу. Супер је искуство за дјецу да се упознају са спортистима, али и спортом. Много је игара овдје тако да ником није досадно ни дјеци, али ни нама одраслима. И ова локација у Портоновом је сјајна за овакав догађај, мислим да сви уживамо“, истакла је Мелиса.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here