ИЗГРАДЊА ХОТЕЛА НА ЖАГЕРУ ДО КРАЈА 2022.

Након што је Влада Црне Горе донијела одлуку о преносу права располагања на земљиште које је у власништву Министарства финансија, дато на коришћење Дјечијем дому Младост, елиминисана је највећа препрека у изградњи хотела високе категорије на локацији Жагер у Бијелој.
Изградња хотела почела је прије шест година а инвеститор је компанија „Политропус Алтернативе“ украјинског инвеститора Романа Денковича. Планови су били да хотел буде отворен до љета 2017. али како је казао главни надзорни инжењер Славиша Ћорић, динамику радова успоравала је између осталог, процедура добијања дозволе за изградњу саобраћајнице која спаја магистралу и доњи пут, јер су били неријешени имовинско правни односи.
Изградњу су пратили осим неријешене саобраћајнице и проблеми око изградње трафостанице али и колектора. Ћорић објашњава да ће ових дана ријешити питање трафостанице а да очекују и да ће колектор до отварања хотела бити у пуној функцији.

-Ријешени су имовинско правни односи и сада нам људи из општине помажу да завршимо процедуру за добијање грађевинске дозволе како би расписали тендер и почели изградњу пута. Што се тиче трафостанице очекујемо ових дана да ће и то бити завршено чим будемо могли камионима ући на шеталиште -казао је Ћорић.
Изградња хотела је почела 2015. године а обустављена 2018. У децембру 2020. извођач је поново дошао на градилиште а радови су текли и током сезоне.
-Није динамика како смо планирали али сада нема сметњи и радимо у складу са нашим могућностима. Очекујемо да ћемо хотел завршити до краја наредне године. Комплетна изградња ће коштати око 17 милиона еура али ће се инвестиција исплатити јер смо добили и додатна два спрата, а више новца ћемо усмјерити за здодатне програме, типа, спа центра, теретане, базена… – рекао је Ћорић.

Хотел на Жагеру биће категорисан са 5 звјездица имаће 97 смјештајних јединица, спа и велнес програм, конгресну салу, базене, сопствену плажу. Планови су да хотел буде отворен крајем 2022. године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here