ИЗБОРИ 2021 – САОПШТЕЊЕ КОАЛИЦИЈЕ „НИ ЛИЈЕВО, НИ ДЕСНО. ПРАВАЦ НОВИ“

ПОЛИТИЧКИ МАРКЕТИНГ – ЛОКАЛНИ ИЗБОРИ 2021

Још од великог филозофа Имануела Канта свијет зна да су етика и естетика двије тијесно повезане категорије.То нам ових дана на један вулгаран и приземан начин доказују два политичка брата близанца. Дакако, ријеч је о пропадајућој Демократској партији социјалиста и њиховом једнако радикалном парњаку Демократском фронту.

Кренимо од скорашњих примјера уништавања билборда и писања фашистичких графита рукописом пропадајућег мафијашког циркуса познатог као ДПС. Пошто у нормалном контексту нема шта да тражи, ДПС силом на срамоту покушава да у Херцег Нови, иначе мирни и културни медитерански град, унесе атмосферу страха и сукоба, у којој они једино знају да се снађу. Одбрана крвавог мафијашког новца не бира средства, а тако ни ДПС не оклијева ма која да је цијена коју грађани требају платити. Коме је у интересу, и због чега, убијање међуљудских односа у граду познатом по пјесми и култури уопште?

Друга, а опет суштински идентична слика стиже нам од “брата близанца”. Херцег Нови, приморски град, осунчана ботаничка башта Јадрана, ових је дана претворена у ругло екстремистичких графита, који су дио подмукле кампање блаћења политичке конкуренције којој се ни на какав начин не могу оспорити врло конкретни резултати. Коме је у интересу да један од најљепших градова на Медитерану изгледа као каква проблематична полунапуштена четврт великих америчких градова?

Одговор на оба питања је један: онима који у условима нормалног живота, мирне и просперитетне средине, добрих међуљудских односа просто немају шта да траже већ бивају маргина због своје неконструктивности, некомпетентности и безидејности. Онима који немају ни енергију ни знање да воде у будућност.

Али сигурни смо да грађани и грађанке Херцег Новог јасно виде о чему се ради, и да ће се и овом нападу на нормалност живота одупријети  једнако успјешно како су се деценијама одупирали стравичним притисцима и осветама тад јаке а данас пропале мафијашке хоботнице. Да ће Новљанке и Новљани, дати подршку тиму људи са визијом који се снажно боре против сваког радикализма. А тај тим, знају Новљани, предводи садашњи и будући предсједник општине, Стеван Катић.

Зато, у недјељу масовно на биралишта, за своју и будућност своје дјеце. За љепши, бољи, напреднији Херцег Нови, листа под редним бројем 5, “НИ ЛИЈЕВО, НИ ДЕСНО. ПРАВАЦ НОВИ!”

ПЛАЋЕНИ ОГЛАС

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here