Изабран нови ОО Савјета младих ДПС Херцег Нови

У складу са реформом партије коју Демократска партија социјалиста спроводи већ годину и по, на Општинској изборној конференцији изабран је нови сазив Општинског одбора Савјета младих који броји 24 члана и то:

Теодора Шпањевић, Владимир Вавић, Данило Милошевић, Никола Вуковић, Дејан Мујић, Нина Хаџајлић, Ана Ковачевић, Јован Огњеновић, Бланка Бановић, Јелена Средановић, Сара Огњеновић, Бојана Спасојевић, Мирко Сијерковић, Тина Огњеновић, Даница Прњат, Данило Колман, Балша Милошевић, Анђела Максимовић, Аслан Тахири, Блажо Црнојевић, Ивана Дучић, Сава Дучић, Јелена Вуковић, Горан Косовић.

За предсједницу Савјета младих ДПС Херцег Нови изабрана је Теодора Шпањевић, за потпредсједника Данило Милошевић, а за секретарку Ана Ковачевић.

-Савјет младих ДПС Херцег Нови је тим младих и перспективних људи који су као и до сада, у потпуности спремни да свим својим бићем раде у корист бољег положаја свих младих људи у Херцег Новом, без обзира на њихово политичко или било које друго опредјељење. Наш циљ је да дамо свој допринос да млади људи остају у Херцег Новом и своја знања уложе у развој и напредак града, казао је на конференцији за новинаре потпредсједник Савјета младих  Данило Милошевић.

Вјерује да су грађани  увидјели квалитет реформи које су  спровели и да оне Демократској партији социјалиста, у наредном периоду гарантују враћање повјерења бирачке јавности.

По ријечима предсједнице Савјета младих  ДПС Херцег Нови,  Теодоре Шпањевић,  идеја је да ставе  акценат на проблеме младих људи у нашем граду.

-Сматрамо да су млади будућност и стуб сваког друштва и да без младих нема напретка. Трудићемо се да путем едукација побољшамо практичну наставу у школама и омогућимо ћацима и студентима адекватне услове за њено извођење.  Још једна веома важна тема јесте екологија, а очување природе је очување нашег здравља. Рјешавањем одређених еколошких проблема даћемо свој допринос а што је још важније и примјер другима како да се односе према нашој околини. Настојаћемо да обратимо пажњу на талентоване младе људе, умјетнике, спортисте као и предузетнике. Циљ је направити радионице и трибине са темама важним за младе. Треба мислити и на рекреативне активности стога ћемо се потрудити да догађања у граду прилагодимо и интересима младих, казала је Шпањевић.

Ана Ковачевић је истакла активности које су реализовали у претходном периоду.

-То су:  посјета азилу гдје смо донирали храну и ћебад, торта за осмјех, гдје смо се потрудили на неки начин да допринесемо да се измами осмјех на лицима дјеце без родитељског старања, као и прикупљање играчака које смо донирали Црвеном крсту и слично, казала је Ковачевић и најавила нове акције Савјета младих ДПС.

– Урадићемо и акције за бољу средину у којој живимо, спровешћемо озелењавање јавних површина, чишћење плажа и паркова. Сматрамо да су ове и сличне акције интерес цијелог друштва. Трудићемо се да интензивно и ефикасно спроводимо сличне акције а све у циљу општег интереса и добра града и грађана, поручила је Ковачевић.

3 COMMENTS

  1. Hahaha ali ova priča fazon “eKoLogIja I PSI u aZILU” molim Vas prekinite, neugodno je. DPS, uspjeli ste sebe još jednom da nadmašite, potpuno nekompetentnim ljudima koji veze nemaju sa politikom

  2. Plus, ova priča o azilu nije realizovana od strane DPS-a, vec od strane volonterskog kluba nase srednje skole. Torta za osmeh takodje. Ne vrijedjajte inteligenciju gradjana. Pustite se radionica i ostalih anomalija i malo se uhvatite toga što pola nas nece imati dje da ostane u ovom gradu unistenog od strane iste te partije u koju ste se učlanili i koju predstavljate.

    • Niste u pravu, torta za osmjeh i posjeta azilu su akcije koje savjet mladih dps hn podrzava i posjecuje, neovisno o svim drugim organizacijama, godinama u nazad. To mogu potvrditi i objave iz medija koje su objavljivane tim povodom prije vise godina. Tako da ne stoji vasa konstatacija, ja kao slobodan i apolitican gradjanin to mogu potvrditi i garantovati.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here