Милош и Сара побједници Општинског рецитаторског такмичења

На Општинском такмичењу у рецитовању, одржаном јуче у ОШ „Илија Кишић“ у Зеленици, учествовало је осам најбољих са школских такмичења из свих основних школа у Херцег Новом.

У категорији од првог до петог разреда побједница је Сара Славић, ученица II1 ОШ Милан Вуковић, ментор јој је учитељица Весница Рашајски, а она је рецитовала пјесму Зашто рибе ћуте, аутора Дејана Ђоновића.

Фото: Сара Славић, ученица ОШ Милан Вуковић

Прво мјесто у категорији ученика од шестог до деветог разреда освојио је Милош Богдановић, ученик седмог разреда ОШ „Илија Кишић“, а његова менторка је проф Рајана Врбњак. Рецитовао је стихове Мирослава Антића из Невероватне морске песме.

Фото: Милош Богдановић, ученик ОШ „Илија Кишић“

Сара и Милош ће представљати Херцег Нови и своје школе на државном такмичењу.

У жирију су били професорица и књижевница Босиљка Пушић, Ана Замбелић Пиштало секретарка за културу и образовање и професор Љубо Љубисављевић, а њихова одлука била једногласна.

Координаторка пројекта који организују у сарадњи са Секретаријатом за културу и образовање, Снежана Мирковић, истакла је задовољство што су домаћини оваквог пројекта.

– Ово је четврти пут да организујемо рецитаторске сусрете и сада то већ постаје традиција. Ученици су били распоређени према узрасту, имали смо двије категорије ученика од првог до петог и категорију ученика од шестог до деветог. Они су говорили стихове познатих и мање познатих пјесника. Сара и Милош ће нас представљати на државном такмичењу на јесен у Беранама, казала је Мирковић.

У старијој категорији, Искра Падров из ОШ Дашо Павичић освојила је друго мјесто, а у категорији млађих ученика на другом мјесту је Елена Водовар из ОШ Орјенски батаљон, док су сви учесници добили похвале и захвалнице.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here