Изабран нови Одбор директора Института Игало

Скупштина акционара Института „Др Симо Милошевић“ именовала је нови Одбор директора, потврдио је за РТХН извршни директор те установе др Зоран Ковачевић.

На предлог Владе у Одбору директора је Павле Обрадовић из Херцег Новог, испред ИРФ-а Предраг Драгојловић из Београда, Фонда за здравствено осигурање Горан Чабаркапа из Херцег Новог, док ће интересе највећег мањинског акционара у Одбору директора заступати Саво Калезић и Петар Ракчевић.

На 11. ванредној сједници Скупштине акционара разријешени су досадашњи чланови Батрић Контић, Предраг Драгојловић, Марија Миличковић, Жарко Ракчевић и Саво Калезић.

Подсјећамо, до смјене у Одбору директора Института Игало дошло је након што су Предраг Драгојловић а затим и Марија Миличковић поднијели неопозиве оставке уочи избора новог извршног директора по расписаном конкурсу.

Одбор директора ће у року од седам дана одржати конститутивну сједницу на којој ће бирати предсједника Одбора.

У структури власништва Института Игало Влада Црне Горе има 19,19 % акцијског капитала, Инвестиционо развојни фонд (ИРФ) 23, 65%, Фонд за здравствено осигурање ЦГ 10, 23% и Завод за запошљавање ЦГ 3, 41 %. Компанија „Виле Оливе“, Жарка Ракчевића власник је око 28 одсто акцијског капитала док је остатак акција у власништву мањинских акционара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here