Изабран извођач за реконструкцију Његошеве улице

Након два неуспјешна јавна позива, на трећем се за избор извођача за пројекат реконструкције Његошеве улице, вриједан 1,3 милиона еура, јавио конзорцијум који чини неколико компанија, међу којима су Асфалт бетон градња и Билдер фокс. Радови ће почети након завршетка љетње туристичке сезоне.

Како за РТХН  информише предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић, пројекат обухвата проширивање и поплочавање тротоара од зграде локалне управе до Градске кафане специјалним каменом, замјену одвода за атмосферске падавине, постављање нове јавне расвјете.

Стеван Катић, предсједник Општине Херцег Нови

– Шетачка комуникација, тротоари и проширења биће одрађена врло квалитетним каменом, а наставиће се ка Тргу Николе Ђурковића, односно имаћемо потпуно другачији приступ самом Тргу. Тај неуређени тротоар, који је представљао проблем, добиће тим пројектом другачији изглед – наводи он.

Да би улаз у Херцег Нови био потпуно другачији, пројекат обухвата интервенције и на објектима који гравитирају Његошевој улици.

– Одрадиће се свакако у сарадњи са приватницима комплетан дио фасада, уређење тенди, са ЦЕДИС-ом спуштање каблова који представљају проблем. Све ће то бити обухваћено пројектом. Мислим да ће ова реконструкција Његошеве улице да оплемени тај простор, који ће бити пуно пријатнији, како за наше грађане, тако и за туристе који долазе у Херцег Нови – прича предсједник Катић.

Радови ће због љетње туристичке сезоне, а и како би извођачи имали довољно времена да се припреме, почети у другој половини септембра.

– До тада ће извођач бити у потпуности спреман, јер је врло захтјевна набавка тог камена, који ће бити дебљине око осам или девет центиметара, па је потребно времена да се тај материјал припреми – казао је Катић.

Потписивање уговора са конзорцијумом који ће реализовати овај пројекат може се очекивати у наредних неколико дана.

1 COMMENT

  1. Oduševljava me da je ukinuta kućica za čekanje za putnike. Kiša, vjetar, žega – ko vas šiša. Neka svako sebi nabavi auto!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here