ИЗ ПРЕДОСТРОЖНОСТИ ЗАТВОРЕНА ЈЕДНА ГРУПА У ВРТИЋУ У ИГАЛУ

Млађа група у вртићу у Игалу је затворена, по препоруци Епидемиолошке службе Херцег Нови, јер су ковид позитивни једна васпитачица и једно дијете, казала је за РТХН Тамара Живановић, в.д. директора ЈПУ „Наша радост“. Како је истакла, у свим осталим васпитним јединицама настава се обавља без сметњи и епидемиолошка ситуација је стабилна.

-Добили смо прво информацију да је једна васпитачица ковид позитивна, а након тога нам је то потврђено и још једно дијете. Контактирали смо епидемиолошку службу и добили препоруку да на десет дана затворимо ту групу јер постоји могућност да је још неко дијете позитивно, с обзиром на то да је веома тешко контролисати дјецу у групи и спријечити контакт.

Како је казала, малишани те групе су у условљеној изолацији до 10. новембра када их опет очекују у вртићу.

-Ријеч је о групи од 15 дјеце који су у четвртак и петак претходне седмице били у вртићу и препоручена им је изолација. То је условљена изолација што значи да могу слободно да шетају са родитељима, бораве напољу и слично али уз појачан надзор и ако се појаве симптоми родитељи требају да се јаве епидемиолошкој служби. Сада смо добили потврду да је једна хигијеничарка позитивна на корона вирус. Надамо се да ће на овоме остати и да неће бити новообољелих од ковида, казала је директорица Живановић.

Подјсећамо, епидемиолошка ситуација у вртићу је одлична јер је од 1 127 малишана, укупно обољело само једно, а исто толико је обољелих и међу васпитачима којих је у овој установи 61.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here