Из „Чистоће“ апелују: Правилно одлажите отпад и придржавајте се комуналног реда

Све већи број гостију у Херцег Новом неминовно доводи и до повећања количина отпада који се прикупи са јавних површина и повезе на привремено одлагалиште на Тисовим гредама.

Како информишу из „Чистоће“, ових дана количине отпада се приближавају износу од преко 95, па и 100 тона на дневном нивоу. Запослени на јавним површинама, радници на специјалном возилу, возачи, косачи, као и перачи улица, који су свакодневно изложени различитим временским условима, труде се да одрже чистоћу нашег града на задовољавајућем нивоу. Међутим, највећи препреку овоме представља несавјесан однос суграђана, који су склони да отпад одлажу гдје им се пружи прилика, не придржавају se Закона о комуналном реду и термина за одлагање.

– Поштовање термина и мјеста одлагања отпада основ је да се постигне максимална чистоћа града, да се избјегну саобраћајне гужве настале због комуналних камиона који празне контејнере, да током дана немамо препуне контејнере, непријатне мирисе и нимало лијепу слику нашег града. Термин одлагања треба да се поштује што значи да се отпад одлаже од 21:00 до 06:00х и већина проблема, самим тим, ће бити ријешена – наводе из овог предузећа.

За одвоз кабастог отпада, за тачне информације потребно је контактирати кол центар преузећа 19955 од 07 до13 сати. Такође, у рециклажном дворишту у Мељинама дозвољено је бесплатно одлагање количине од 500 кг на дневном нивоу.

Из „Чистоће“ позивају и угоститеље да помогну и да отпад из објеката не остављају на шеталишту, него да га одлажу у контејнере или да сачекају камион и тада изнесу канте, а не након проласка камиона.

– Не можемо изоставити ни горући проблем који имамо, а који се тиче власничких паса и неодговорног власништва, наиме, свједоци смо да су нам улице, тргови, шеталиште и друге јавне површине свакодневно унеређени, јер власници неће да купе измет иза својих љубимаца и све то остављају да наши запослени чисте, што представља ванредан проблем – наведено је у саопштењу „Чистоће“.

1 COMMENT

  1. U Crnoj Gori vlada anarhija i tu su apeli samo gubljenje vremena. Može li mi neko navesti kada je bilo ko zbog nepropisnog bacanja smeća platio kaznu? Jutros sam u Njegoševoj ulici kraj kontejnera za smeće vidio bačenu staru sofu – tačno preko puta sale za vjenčavanje! Koliko znam, zgrada opštine ima video kamere, mogao bi neko zaviriti i naći počinioca…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here