Италија послала Црну Гору на тежи пут до четвртфинала

Foto LEN

У дербију „А“ групе Европског Првенства у Сплиту, вицепрвак свијета – репрезентација Италије, побиједила је Црну Гору 13:8 (1:0, 3:3, 6:2, 3:3) и изборила пласман у четвртфинале док ће Црна Гора у недељу, у доигравању за четврфинале, играти са Румунијом.

Репрезентација Италије брзо је повела, стријелац је био Вићенцо Долче. Лазовић је затим одбранио петерац Ди Соми, а првих осам минута репрезентација Црне Горе имала је проблема са реализацијом и није успјела да затресе мрежу ривала.

У другој четвртини Италија води преко Ђакома Канеле 2:0, а Мирослав Перковић и Богдан Ђурђић су убрзо донијели изједначење – 2:2. Услиједио је нови петерац за Италију и нова предност, Лазовић није успио да неутралише прецизан ударац Вићенца Ренцута. Изједначење је донио Алекса Укропина, али је узвратио Ђакомо Канела за нову предност 4:3.

Неизвјесан дуел уз јаке одбране настављен је и у трећој дионици, Марко Мршић је послао прави пројектил у мрежу Италијана за 4:4, али је већ у следећем нападу, Лука Марциали погодио за 5:4. Није се предавала Црна Гора. Богдан Ђурђић је био прецизан за 5:5, али је поново услиједио напад са играчем више и гол Италијана. Стријелац је Вићенцо Долчеа – 6:5. Тада је услиједио велики пад у игри селекције Владимира Гојковића. Петковић и саиграчи су потпуно стали. Ди Фулвио је постигао два гола за 8:5, а затим су мрежу Дејана Лазовића погађали Лука Дамонте и Ђакомо Канела, за 10:5 уочи последње четвртине.

У последњих осам минута, Црна Гора је смањила на 11:8 али у финишу утакмице, са два гола, Италијани су рутински привели  утакмицу крају.

Стријелци за Црну Гору су: Василије Радовић и Богдан Ђурђић по два, Алекса Укропина, Марко Мршић, Мирослав Перковић, Душан Матковић по један.

Превагу на тасу Италије донијели су Ђакомо Канела са три, Франческо Ди Фулвио, Вићенцо Долче, Лука Дамонте и Вићенцо Ренцуто са по два гола, Идоице и Марзили по гол.

На голу репрезентације Црне Горе је био Дејан Лазовић са 11 одбрана и два петерца.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here