Интензивиране активности Сектора зеленила током љетњих мјесеци

Радници сектора за одржавање зеленила Комунално стамбеног предузећа данас су уређивали плато иза дворане Парк и зелене површине око амфитеатра. Уређено је и степениште Сима Матавуља, као и кружни ток.

За раднике сектора за одржавање зеленила током љетњих мјесеци нема одмора, јер у оквиру редовних активности свакодневно одржавају јавне површине у граду, казала је за РТХН руководилац за одржавање зеленила у предузећу Комунално стамбено Вања Спаић.

-Радници сектора за зеленило су ангажовани на уређењу површине амфитетра и трокутића поред Дворане парк, гдје уређују плато и орезују палм. Ангажовани су и на уређењу степеништа Сима Матавуља као и на кружном току. То су редовне активности, гдје се обавља редовна косидба пребујалих полустаблашица, као и орезивање жбунастих биљака и живих ограда, објашњава Спаић.

У претходном периоду уређено је више зелених површина у центру.

-Око Белависте, степениште поред кошаркашког терена на Карачи, затим манастир Савина, а редовно се одрађују и паркови. Поред редовних активности кошења, орезивања, окопавања, сређивања и заливања скверова, косе се и планом и програмом предвиђена стамбена насеља, закључује Спаић.

Подсјећамо, недавно је уређен амфитеатар Дворане Парк, како би овај простор био спреман за културне програме.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here