Појачана контрола друмског саобраћаја, акценат на приобалном дијелу

Фото: Служба за инспекцијске послове ОХН

Служба за инспекцијске послове Општине Херцег Нови ће током текуће седмице интензивирати контролу друмског саобраћаја, ауто такси превоза, превоза путника и терета, с посебним акцентом на Шеталиште Пет Даница и Обалу Николе Ковачевића.

Уз редовне активности и дјеловање по пријавама грађана Служба за инспекцијске послове током сезоне контролише и саобраћање шеталиштем, казала је за РТХН начелница Службе за инспекцијске послове Марија Бошковић.

– Имаћемо појачану контролу друмског саобраћаја, а под тим се подразумјева такси превоз, као и превоз путника и терета у друмском саобраћају. Појачана контрола ће бити и на шеталишту и Обали Николе Ковачевића гдје ћемо контролисати промет возила и провјеру одобрења за саобраћај дуж ових дионица.

Уз контроле по пријавама грађана, највећи број контрола се односи на привремене објекте.

Фото: начелница Службе за инспекцијске послове Марија Бошковић

– То су углавном угоститељске терасе. Током претходне седмице имали смо два прекршајна налога, односно санкционисана су два угоститељска објекта. Прекршајни налози, као репресивне мјере, примјењују се у крајњем случају када власник угоститељског објекта није поступио по налогу инспектора. Као крајња мјера изриче се забрана обављања дјелатности односно објекат се печати. 

Општински цалл центар добија и велики број пријава за изливање канализације.

– У подручјима гдје није изграђен канализациони систем, долази до изливања фекалних вода па у тим случајевима доносимо рјешења да се септичке јаме исцрпе у најкраћем року. 

Током претходне недеље општинском Кол центру упућено је 296 позива, од чега се на Службу за инспекцијске послове односило 89, издато је 27 прекршајних налога из области саобраћаја и два из области комуналног реда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here