Менаџмент Института упућује Влади иницијативу за помоћ

На иницијативу Одбора директора Института др Симо Милошевић, премијеру Дритану Абазовићу и министру финансија Александру Дамјановићу биће упућен предлог за хитно рјешавање ситуације у овој здравственој установи, потврдио је за РТХН в.д. директора др Саво Марић. На састанку Одбора директора разговарано је и о промјени цијена услуга Института за наредну годину.

Др Марић је подсјетио да очекују позив премијера, како би се разматрало и нашло дугорочно рјешење, али и упутиће предлог са хитним предлогом.

Фото РТХН: др Саво Марић, в.д. директора Института Игало

-Борд директора је одлучио да упути иницијативу путем писма премијеру Абазовићу и министру финансија Александру Дамјановићу, гдје тражимо брзу помоћ, односно аванс од Фонда здравства у износу од милион еура како бисмо могли одблокирати рачун и истоврмемено исплатити радницима плате за новембар. То би нам, уз повраћај дуга који Фонд здравства има према нама, омогућило да добро и стабилно уђемо у 2023. годину, наводи Марић.

Тема састанка Одбора директора била је и промјена цијена услуга Института за наредну годину. Цијене ће бити кориговане према свим партнерима јер, према ријечима др Марића, иако је ова година била успјешна по броју ноћења, Институт је пословао у минусу, превасходно јер цијене према Фонду здравства нису мијењане од 2009. године.

-Цијене ће бити увећане до 50% према свим партнерима и надам се да ће та корекција допринијети бољем финансијском пословању Института. У доба свјестке кризе гдје се цијене мијењају на дневном нивоу, највише трпе мале државе као што је наша, приморани смо на такав корак. Није то хир менаџмента Института, већ закон тржишта и финансијско пословање. Ове године смо били у минусу јер су уговори са партнерима договорени раније, зато смо обазриви да у нову годину уђемо са новим цијенама како бисмо пословали позитивно, истиче Марић.

На састанку, на којем је присуствовао и предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић, разговарано је о почетку припремних радова на базену и о плановима за реконструкцију спортског дијела Института.

Друга фаза Института ће бити затворена сутра, док је поновно отварање планирано 30. јануара 2023. године.

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here