ИНСТИТУТ НЕЋЕ БИТИ ОТВОРЕН 1.МАРТА

Због погоршане епидемиолошке ситуације у Херцег Новом и Црној Гори, Институт Игало неће почети са радом 1. марта како је раније било планирано.

Ова одлука је донесена у циљу спрјечавања даљег ширења епидемије упркос израженој потреби великог броја осигураника Фонда здравства Црне Горе који чекају рехабилитацију у Институту.
Нови датум отварања ће бити накнадно дефинисан, зависно од кретања броја обољелих и мјера које буду донијете на државном и општинском нивоу, саопштено је из ове здравствене установе.

Радници Института нису примили плате од децембра. Отварање те установе дјелимично је условљено исплатом средстава из кредита Инвестиционо-развојног фонда, намјењених за заостале зараде. Како је недавно за РТХН казала в.д. директора Института др Марина Делић имају сва увјеравања да ће добити тај кредит како би биле исплаћене плате али и припреме за отварање Друге фазе.

Како сазнајемо, за данас је планиран састанак Синдиката Института Игало како би се одредили о протесту због неисплаћених зарада. Око 600 запослених је доведено на руб егзистенције а протестом желе да скрену пажњу надлежних и подстакну их да нађу рјешење за излазак из кризе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here