ДИГИТАЛНЕ ИНФО ТАБЛЕ ЗА ЛАКШЕ НАЛАЖЕЊЕ ПАРКИНГА У ИГАЛУ

Предузеће Паркинг сервис поставило је дигиталне информационе табле које сигнализирају возачима да ли на паркингу у Игалу има довољно мјеста, чиме ће бити олакшанo проналажење паркинга.

Како је за РТХН рекао директор овог предузећа Миладин Видаковћ информациона табла биће постављена и на гражи испред зграде Општине.

За потребе паркинг гараже у Игалу постављене су три информационе табле, које ће возачима олакшати тражење паркинг мјеста нарочито током љетње сезоне.

– Табле су постављене у улицама Пете црногорске бригаде, Норвешкој и Скојевској. Сваки возач аутомобила може да примјети таблу, која га усмјерава на паркинг у Игалу и да види колико је слободних мјеста у том моменту, што је битно како не би губили вријеме – објашњава он.

Током прошле године Паркинг сервисје имао додатна, мања улагања како би уредили ово пракиралиште.

– Поставили смо мању платну станицу, па сваки корисник паркинга у Игалу може, без доласка код инкасанта, да плати и изађе неометано са паркиралишта. Имали смо и мања улагања код уређења паркинга, од хоризонталне сигнализације, инвестиције код једног дијела ограде и капије. Поставили смо и видео надзор, што је веома битно у овом монемту. Свјесни смо да све више људи желе сигуран паркинг, као и сигуран надзор. Због тога смо поставили и један број камера – објашњава Видаковић.

Он је најавио и уградњу агрегата, како би нова постављена опрема имала напајање и у случају када нестане струје. 

Информационе табле у наредном периоду биће постављене на још неким локацијама у граду. 

– Једну информациону таблу планирамо да поставимо и за будућу гаражу испред Општине, на сами улазу Његошеву улицу, како би возачи знали има ли слобоних паркинга у гаражи или морају да траже даље – казао је Видаковић.

Због специфичности градских улица које су углавном једносмјерне, тешко је испројектовати и направити сензоре који ће усмјеравати возаче да нађу паркинг мјеста без беспотребних кружења кроз град.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here