Инфраструктурне активности предвиђеном динамиком, планирање за наредну годину

Реконструкција Улице Браће Гракалић

На мјестима гдје се ради на шеталишту, канализационој мрежи, реконструкцији главне градске саобраћајнице на дионици кроз Савину и другим површинама нестабилне временске прилике су извођачима додатно отежале посао.

Због радова на главној градској саобраћајници у Улици Браће Гракалића од Школског центра до кружног тока у Мељинама, саобраћа се отежано због радова на реконструкцији путне дионице, обухватајући тротоар и изградњу нове јавне расвјете. Мјесто радова је обиљежено саобраћајном сигнализацијом, коловоз је загребан са доста рупа. Након припремних радова извођач фирма Асфалт бетон градња приступиће асфалтирању тога дијела пута од Савине ка Мељинама.

Интензивирани су радови и на реконструкцији Шеталишта Пет Даница, у оквиру Друге фазе пројекта –  на потезу од хотела Палмон беј до некадашњег ресторана „Галеб“.  Ради се на реконструкцији шеталишта са постављањем одговарајуће инфраструктуре и инсталација код Омладинског парка , како би се што прије завршило уређење овог дијела Игала, гдје ће бити уприличени сви новогодишњи концерти.

У Општини Херцег Нови примају захтјеве грађана и мјесних заједница за радове на инфраструктури како би одређени пројекти били предвиђени Планом и програмом уређења терена у 2024. години, који се усваја на локалном парламенту, казао је за РТХН секретар за комуналне дјелатности Василије Сеферовић:

Василије Сеферовић

– Све захтјеве које имамо од мјесних заједница, грађана и на основу затеченог стања на терену, на основу записника надлежних служби, свакако ћемо ставити у план и програм, који усваја Скупштина Општине Херцег Нови до марта наредне године, казао је Сеферовић.

Сеферовић је навео да је расписан тендер за извођача радова на продужењу јавне расвјете од  скретања за Њивице до граничног прелаза Конфин:

– Ми ћемо имати  комплетно завршену јавну расвјету на том дијелу и имамо комплетно освјетљену  магистралу од Каменара до Дебелог бријега и као једина приморска општина имаћемо комплетно освјетљену Јадранску магистралу и дионице ка граничним прелазима, оцијенио је Сеферовић.

Грађани проблеме на инфраструктури могу да пријаве  преко система 48 и да им надлежне службе у Општини благовремено одговоре. Кол центар 19800 у оквиру  система 48.

 

 

1 COMMENT

  1. Могли сте се потрудити па написати коме и у коју канцеларију Општине предати захтјев. Да не причамо о меил адреси на коју би могли послати приједлог.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here