ИН МЕМОРИАМ: ГАНО ЋЕРИЋ – ЊЕГОВ РАД ПАМТЕ У ИГАЛУ

Фото: Вијести

Након краће болести, у 79. години, преминуо је Ганo Ћерић, познати фудбалер Будућности, а касније цијењени фудбалски тренер. На овој позицији био је у ФК Игало 1995/96. године.

Ћерић је 60. година прошлог вијека, уз Брана Рашовића, Баћка Павловића, био окосница тима, који је досегао финале Купа Југославије и у више наврата наступао у квалификацијама за Прву лигу.

Гано је, поред Будућности, био члан никшићке Сутјеске, а у једном тренутку био је надомак Црвене Звезде, у Џајићевој ери, али је, по сопственом признању, био принуђен да се врати у црногорски фудбал. Играо је и за Лозану из Швајцарске. Био је истински фудбалски педагог и тренер млађих категорија.

Док је водио Игало, овај клуб је убједљиво освојио прво мјесто у тадашњој Првој лиги Црне Горе и изборио статус у Другој фудбалској лиги СРЈ.

Гана Ћерића је на Солила довео предсједник клуба Милан Трипковић. Генерални секретар клуба био је Маринко Ковачевић, а носиоци игре Шушкавчевић, браћа Радуловић, Игор Мандић, Станић… У том времену почела је изградња новог стадиона ФК Игало, а Игало постаје базаза припреме бројим екипама из СРЈ и Републике Српске.

Гане је остао упамћен као један од успјешнијих тренера ФК Игало.

Фото: Вијести

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here