Имовина Вектра Боке све мања, радници и даље без исплате

Бивши радници Вектра Боке поново су се окупили испред хотела Плажа да још једном искажу нездовољство због инертности државних органа када је ријеч о остваривању њихових права.

Спуштене рампе, празан паркинг испред хотела Плажа и катанац на улазним вратима- слика која можда најбоље илуструје приватизцију некадашњег хотелског гиганта ХТП Бока. Због немогућности да годинама наплате своја потраживања, некадашњи радници по ко зна који пут на овом мјесту организовали су протест. Овај пут обратили су и премијеру Дритану Абазовићу за помоћ.

Предсједник НВО „Бивши радници Вектра Боке“ Ђорђе Рајак сумња да се у Специјалном државном тужилаштву понавља ситуација као у Привредном суду, односно да се пријаве држе у фиокама.

Предсједник НВО „Бивши радници Вектра Боке“ Ђорђе Рајак

– Хоћемо да јавно скренемо пажњу премијеру и Влади Црне Горе да се већ једном предузму мјере према овоме што се ради и да ли је могуће спријечити овај злочин према ових 240 породица. Апелујемо на Тужилаштво да једном коначно донесе одлуку о тих 10-15 кривичних пријава – наводи он.

Истиче да  је имовина сваким даном мања, дуговања остају неисплаћена, радници не могу да остваре право на пензију, а случај је већ неколико година у фази изивиђаја.

– Тужилаштво је доказало да је новац покраден, да су сви објекти ХТП Боке незаконито продати. Вектру више не треба ни спомињати. Ружно је споменути то име, јер је са тим имено несрећа дошла у овај град и угрозила ове наше породице – тврди Рајак.

Скреће пажњу Тужилаштву на све пријаве, посебно на посљедњу према секретару компаније, који је, како тврди, незаконито наплатио 250 хиљада. Рајак пита секретара Ранка Грбавца гдје је новац од закупа паркинга хотела Игало и некадашњег Тамариса.

Радници ће, како је Рајак најавио, у суботу, у сарадњи са предузећем Чистоћа организовати акцију чишћења дворишта хотела Плажа, који ће захваљујући Општини Херцег Нови добити спољну расвјету, искључену због дуга према Електропривреди.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here