Идућег викенда у Будви бесплатна обука „Финансирање пројеката“ за младе

Из НВО Друштво за културни развој „Бауо“ позивају младе који се баве културом или су заинтересовани за културу, а долазе из Будве, Котора и Херцег Новог, да се пријаве на другу бесплатну дводневну обуку „Финансирање пројеката“.

Обуку организују наредног викенда (11. и 12. новембар), од 10:00 до 18:00 сати, у Омладинском клубу Будва, у „TQ Plaza“, а посвећена је стицању конкретних знања и вјештина младих у вези проналажења адекватног донатора/спонзора за финансирање својих пројеката у култури.

-Током обуке млади ће стећи конкретна знања и вјештине за успјешно прикупљање средстава и финансирање пројеката, научити како да идентификују изворе финансирања код потенцијалних домаћих и иностраних донатора, да пишу добре апликације за грантове и развијају одрживе буџете за пројекте у култури. Обука је драгоцјена за све оне који желе да остваре своје пројекте уз подршку различитих финансијских извора из земље и иностранства. Кроз практичне анализе, вјежбе и примјере из реалног окружења полазници ће добити добру теоријску и практичну основу за успјешно проналажење финансијске подршке у култури. Са њима ће радити Марко Пејовић, искусни едукатор из Подгорице, који је водио и прву обуку „Од идеје до пројекта“, наводе организатори.

Марко Пејовић, тренер

Пошто је обука, као и цио пројекат, прије свега намијењена младима, као и младим професионалцима у култури из Будве, Котора и Херцег Новог, доња старосна граница је 15, а горња 35 година, а максималан број учесника је 10.

Заинтересовани се могу пријавити путем друштвених мрежа или директно на e-mail организације (drustvobauo@gmail.com) слањем основних података (нпр. CV, биографија, портфолио, и слично) – до четвртка, 9. новембра у 12:00 сати.

Ово ће бити друга од 10 планираних дводневних обука из разних области за младе у култури који долазе из Будве, Котора и Херцег Новог, које ће Друштво за културни развој „Бауо“  ове јесени и зиме организовати у Будви.

Оне су дио пројекта „Znanje je COOLtura! Povećanje stručnih kompetencija mladih u kulturi“, подржаног у оквиру Регионалног програма локалне демократије на Западном Балкану 2 (ReLOaD 2). Финансира га Европска унија, а спроводи UNDP у партнерству са четрнаест локалних самоуправа у Црној Гори, међу којима су Будва, Котор и Херцег Нови, које су подржале наш пројекат, чинећи кластер „Coastal Mates“.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here