Велико интересовање за дочек Нове године у Херцег Новом

У циљу боље посјете током новогодишњих празника Општина Херцег Нови је предузела бројне кораке у промоцији нашег града на туристичкој мапи региона, и шире. Новљани и гости ће у Нову годину закорачити уз највеће ванвременске хитове регионалне музичке сцене.

Ове године је први пут већ почетком љета био познат програм за дочек Нове године и предстојећи “Празник мимозе”. Правовремена најава и промоција већ је резултирала великим интересовањем, казао је за РТХН предсједник Општине Херцег Нови Стеван Катић.

-То је веома значајно због саме најаве да људи знају, када су већ у Херцег Новом у јуну, јулу, августу или септембру да погледају програм који је био на сваком туристичком инфо-пункту, и за Нову годину и за “Празник мимозе”. Програми су били и по хотелима, у приватном смјештају и другим објектима, тако да су се они већ упознали, могу да ускладе своје обавезе и планирају годишње одморе, и да поново дођу у Херцег Нови за новогодишње празнике и “Празник мимозе”. Имали смо успјешну промоцију у Београду, кренуло се на вријеме све ове године и интересовање је огромно, посебно због Горана Бреговића и његовог Оркестра за свадбе и сахране, поручио је Катић.

За дочек Нове Године спремни су и хотелијери. Према ријечима Милоша Ковачевића из херцегновске Туристичке организације, до сада је 15 хотела потврдило да ће њихови капацитети бити на услузи гостима током новогодишњих празника.

-Што се тиче хотелских капацитета у том периоду, наши прелиминарни подаци кроз разговор са хотелијерима указују да ће дефинитивно бити отворено 15 хотела, док неки још чекају одлуке свог менаџмента везано за тај период. Смјештајних капацитета свакако неће фалити за све који су заинтересовани да дођу, а већ смо почели да добијамо упите, махом из региона. Интересују се за програм, сви концерти ће бити бесплатни, тако да очекујемо да ће град у том периоду бити пун, у складу са именима која долазе. Тренутно су то наша традиционална тржишта – Србија и Босна и Херцеговина, а добијамо доста упита и из Словеније. Наравно, још увијек је рано, очекујемо да се број упита интензивира у наредном опериоду, како се буде приближавао период Нове године.

Након недавне успјешне промоције у Београду, из градске Туристичке организације најављују наставак промоције у региону. Још једна у главном граду Србије биће организована током овог мјесеца, а затим у Новом Саду и Сарајеву.

Празнично весеље почиње 30. децембра када ће бити приређена Дјечја Нова година. У најлуђој ноћи, 31. децембра, на платоу испред хотела “Игало” – концерт Горана Бреговића са Аленом и Тифом који ће хитове “Бијелог дугмета” изводити у пратњи Оркестра за свадбе и сахране, а као предгрупа наступиће бенд “Ничим изазван”. И 1. јануара 2024. године, Новљане и госте очекује двоструки музички програм – концерт Мирослава Илића, а прије тога и највећи хитови “Нових фосила” уз Сању, Маринка и Зеца.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here