И ОВОГ ВИКЕНДА ПОЈАЧАНЕ ИНСПЕКЦИЈСКЕ КОНТРОЛЕ

Министарство здравља, Управа за инспекцијске послове и Управа полиције и ове седмице, од петка до недјеље вече, организоваће акцију појачане контроле поштовања прописаних епидемиолошких мјера у свим градовима Црне Горе, са посебним фокусом на општине у којима је забиљежен пораст броја заражених коронавирусом, као и на угоститељске објекте у којима је планирано организовање колективних прослава.

Контролом ће на терену руководити Управа за инспекцијске послове, уз асистенцију Управе полиције и у сарадњи са локалним самоуправом.

Спроводиће се провјера посједовања Националне дигиталне КОВИД потврде у угоститељским објектима и осталим мјестима гдје се окупља већи број људи, као и да ли се крши мјера забране организовања свадби и других породичних весеља.

Министарство здравља још једном позива привреднике и грађане да буду одговорни и да се придржавају прописаних епидемиолошких мјера, прије свега због заштите здравља и својег и својих најближих и цјелокупне популације, саопштено је из Управе за инспекцијске послове.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here