И млади из Херцег Новог на Љетњем кампу у Београду

Млади испред храма Св. Саве

У организацији НВО Инклузивни покрет из Београда у кампу Светлост борави 200 младих из Црне Горе, од којих је 43 из Херцег Новог. Пројекат је подржала Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону у оквиру Министарства спољних послова  Републике Србије. Уз дјецу из Црне Горе су предсједници Скупштине општине Херцег Нови Иван Отовић, секретар за друштвене дјелатности и међународну сарадњу Митар Кисјелица и Јован Мићуновић из Туристичке организације Херцег Нови, као и предсједници општина Никшић и Беране.

Преко 200 младих из Херцег Новог, Никшића, Подгорице и Берана већ три дана борави у кампу и имали су прилике да обиђу културно – историјске знаменитости, храм Светог Саве, а домаћин им је директор Управе за сарадњу са дијаспором и Србима из региона Арно Гујон, са којима су причали о новим пројектима у региону, казао је за РТХН предсједник СО Херцег Нови Иван Отовић:

–  У оквиру  кампа они су били у прилици да посјете више музеја у Београду, да буду гости предсједника Народне Скупштине Републике Србије Владимира Орлића, као и да посјете друге знаменитости главног града Србије. Поред Управе овај пројекат подржала је и Општина Херцег Нови као и Туристичка организација Херцег Нови. Дугујемо велику захвалност Црквеној општини херцегновској, која је била задужена да окупи дјецу, из школе вјеронауке. Ми смо ово и радили у сарадњи са Црквеном општином. Дјеца из Црне Горе у београду ће боравити пет дана, објаснио је Отовић.

Дјеца и делегација Црне Горе, састали су се са директором Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Републике Србије Арном Гујоном, са којем  су, између осталог, договорили да кроз нове пројекте прошире сарадњу са Херцег Новим.

Арно Гујон је поручио да је овај камп плод одличне сарадње са Србима у региону:

-Сарадња ће се наставити јер нам је жеља да се кампови из региона организују сваке године.

У кампу борави око 1 000 дјеце из Сјеверне Македоније, Босне и Херцеговине, Хрватске и Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here