ХЕРЦЕГНОВСКИМ ЂАЦИМА ДРУГА НАГРАДА И ПОХВАЛЕ НА КОНКУРСУ ЦДПР-А

На јубиларном двадесетом наградном Конкурсу за ликовне и литерарне радове за ученике основних школа у Црној Гори, који организује Црногорско друштво за борбу против рака (ЦДПР) у сарадњи са ЈУ Дјечји савез Подгорица, традиционално поводом Свјетског дана борбе против пушења – 31.маја, ђаци из херцегновских школа остварили су запажене резултате.

Катарина Ђуришић ученица осмог разреда ОШ „Илија Кишић” из Зеленике добила је другу награду за литерарни састав, док је похвалу добио Иван Манин из исте школе.

Похвале жирија за ликовне радове добили су Катарина Кривокапић ученица осмог разреда ОШ „Орјенски батаљон” из Бијеле и Михаел Черкасов ученик осмог разреда ОШ „Дашо Павичић” из Херцег Новог.

Како је саопштено из ЦДПР-а, тема Конкурса, који је био отворен за ученике од четвртог до деветог разреда основних школа у Црној Гори у времену од 20. марта до 30. априла је била: „Слика свијета је љепша без цигарета”.

На Конкурс је пристигао велики број радова, можда и највише до сада, особито ликовних, ученика из многих основних школа у Црној Гори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here