ПОЈАЧАН НАДЗОР ИНСПЕКЦИЈЕ У ПРЕДСЕЗОНИ


Управа за инспекцијске послове појачаће надзор у предсезони у свим дјелатностима које учествују у туристичком производу Црне Горе, посебно на приморју, наводи се у плану Владе.

„У предсезони ће појачани надзор на приморју спроводити 40 домицилних инспектора. Интензитет, модели и тачке надзора биће прилагођавани околностима које буду пратиле период сезоне, док ће посебна пажња бити усмјерена на поштовање епидемиолошких мјера“, констатовано је у документу који је усвојен на посљедњој сједници Владе.

Надзор ће, како се додаје, реализовати инспектори из приморских општина, док ће по потреби бити ангажоване и екипе из других црногорских градова.

Рок за реализацију, како се додаје, траје од 1. до 31. маја. У контролу ће бити укључени туристички, тржишни, здравствено-санитарни инспектори, Инспекција рада, као и остале инспекције.

Инспекције ће контролисати поштовање обавеза у вршењу дјелатности, посебно у испуњавању услова који се тичу регистрације, одобрења и пријаве фирми које се баве туризмом, угоститељством, трговином, занатством, здравственим и услугама привређивања игара на срећу“, наводи се у плану припреме љетње туристичке сезоне, преносе Дневне новине.

Инспектори ће контролисати и санитарно-хигијенске услове, као и здравствену исправност воде за пиће.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here